Virtutile – desen si obiect Portret / Atelier Ovidiu Simionescu

Muzeul National al Taranului Roman va invita la expozitia Virtutile – desen si obiect a artistului Ovidiu Simionescu, in cadrul seriei Portret / Atelier, la Sala Irina Nicolau.

Vernisaj: 25 martie 2015, orele 18
Expozitia va fi deschisa in perioada 25 martie – 19 aprilie 2015, de marti pana duminica, orele 10 – 18, intrarea libera.

cruce copil / cruce floare / cruce zbor / cruce stalp / semn – virtute / stravezime – vazduh

Citeste si:  Proiecte de investitii

Intalnirea cu Ovidiu Simionescu obliga la un dialog al tacerii continute in forta obiectului, desenului, sculpturii, pe care le face cu discretia si modestia unui initiat adevarat.
Este o plimbare tacuta prin lumea simbolurilor, transformate in semne personale, recapatand identitatea inceputurilor, o stare poetica dublata de o buna cunoastere, aceea in adancimea lucrurilor, starilor.

Citeste si:  "Drumul crucilor" – "the Way of the Crosses" – o calatorie initiatica in spiritul poporului roman, vazuta prin ochii unui irlandez

Daca putem vorbi de un corp viu al obiectelor, acesta este si cel al crucilor lui Ovidiu Simionescu. Ele pulseaza, irump cu o putere discreta dezvaluind in acelasi timp tensiunea luminoasa a semnului. Obiectul devenit insemn iti reveleaza un adevar simplu: transforma materia in prezenta si leaga omul de imaginea si trairea hristica.

Citeste si:  La Baneasa Shopping City distractia de Halloween continua

Crucile sunt transfigurate si amprentate, precum primul semn al lumii crestine – vehicul pentru mantuire –, pline de o iradiere care umple si pastreaza sensul credintei. Indiferent de marime, prin semne discret incizate sau reliefate, ele trimit intr-o maniera esentializata la trupul lui Hristos.

Curator: Lila Passima

Partener: Libraria Bizantina, Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.