Vietnam, un loc ce impresioneaza la fiecare pas

Please select a featured image for your post

Republica Socialista Vietnameza sau Cong Hoa Xa Chu Nghia Viet in vietnameza, e situata in extremitatea estica a insulei Indochina din Asia de sud-est. Vecinii acesteia sunt China, la nord, Laos in nord-vest, Cambodgia in sud-vest si Marea Chinei. In ciuda dezvoltarii sale si a situatiei economice, Vietnamul impresioneaza prin peisajele sale, a muntilor salbatici, a plajelor umbrite de palmieri, a campurilor de orez, prin cultura, templele antice si monumentele sale istorice. Ha Noi, capitala tarii e un oras inconjurat de lacuri, bulevarde intinse si parcuri inverzite. In traducere, Ha Noi inseamna Orasul de pe apa, fiind un oras foarte frumos si aglomerat deopotriva. In centrul orasului se afla centrul spiritual al acestuia si Lacul Pogodei Sabiei Restituite, cel mai mic din Ha Noi si diferit de celelalte prin faptul ca nu e navigabil. Templul Literaturii, e de fapt un parc, unde se afla numeroase broaste testoase din piatra ce poarta pe carapace stele, pe care sunt gravate numele mai marilor din cadrul Academiei.
Citeste si:  Premiul C.I.C.A.E pentru "Cea mai fericită fată din lume" la Berlin
Teatrul Marionetelor de Apa, e unul dintre principalele atractii ale capitalei, fiind un spectacol unic in lume. Marionetistii stau pana la mijloc in apa si manipuleaza papusile cu tevi de bambus pe sub nivelul lacului, care reprezinta scena, in cadrul unor scenarii hazlii acompaniate de muzica live.
Ho Chi Minh City, e orasul cel mai bine deservit de liniile aeriene din Europa si din Asia. Orasul e impanzit cu numeroase muzee, cele mai cunoscute fiind: War Eemnants Museum, Muzeum of Ho Chi Minh City sau History Museum. Aici turistii vor avea ocazia sa faca cursuri de yoga, sa faca excursii cu barca pe raul Saigon, sa invete limba vietnameza sau sa ia lectii despre gastronomia traditionala.
Citeste si:  Descopera bucataria si cultura orientala la FESTIVALUL TURCESC 19-20 MAI, Parcul Herastrau
Da Nang, e situat la gura de varsare a raului Hin in Marea Chinei de Sud, fiind un important oras-port al Vietnamului.
In centrul orasului se afla mai multe parcuri si gradini iar Muntele Marmurei, unde cele cinci elemente sunt reprezentate de cinci varfuri dintre care cel mai inalt cu o inaltime de 106 m, gazduieste altarele budiste. Muzeul Cham este cel mai mare din oras si detine numeroase marturii ale civilizatiei Cham. Heu supranumit si Orasul Regal, a fost in trecut capitala tarii. Acesta gazduieste un faimos complex de monumente fascinante, care a dus la includerea acestora in patrimoniul UNESCO. In decursul unei plimbari cu barca-dragon pe raul Parfumurilor, se pot vedea Musoleul Regal Tu Duc, Pagoda Thien Mu, ce dateaza din sec XVII, cladirile Citadelei Imperiale, Palatul Supremei Armonii si Templul Mieu.In Golful Tonkin se afla orasul Ha Long, un oras sublim inclus pe lista UNESCO.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 11-17 martie
Acesta e format din peste 9000 de insule din care 8000 au nume proprii, multe dintre ele avand altitudini de pana la 400 de m, fiind impadurite, unele chiar nelocuite sau sunt simple stanci ce iasa din mare. Ha Long, numita Baia Dragonilor, are pe insulele mai mari pesteri uriase, extinse pe verticala la zeci de metri, illuminate, amenajate unde pot fi vazute hornurile si dantelele de calcar ce atarna din plafoane. Astfel de pesteri sunt Pestera Palatului Ceresc, cu o sala centrala ca un ou ceresc si Pestera Batului Ascuns. Malurile golfului sunt pline de hoteluri elegante, vile, restaurante, terase, magazine si tarabe cu suveniruri sau saloane de masaj.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.