Viata de leader (partea a III-a)

Please select a featured image for your post

In ultima parte a lungului sir de atributii pe care trebuie sa le indeplineasca un leader, am sa pun accentul pe cateva dintre cele legate de imaginea leaderului in companie, cu alte cuvinte – cum lucreaza un leader la imaginea sa si cum il vad subalternii sai. Pana unde merge relatia cu subalternii Am stabilit deja ca este foarte important sa iti cunosti angajatii si sa le acorzi din timpul tau atat pentru problemele profesionale cat si pentru cele personale. Dar nu uita, esti totusi seful lor si nu amicul de pahar. E mai mult decat ok sa iesi cu echipa ta in oras dupa orele de munca, dar e mai mult decat imperativ sa adopti un comportament adecvat pozitiei tale si sa nu dansezi limbo si nici sa te inscrii la concursul de baut tequila cu subalternii tai. Puteti bea o cafea impreuna, comenta un film sau o situatie de viata, dar niciodata, ca si leader, nu poti participa la o discutie ce aduce a barfa.
Chiar daca momentele de destrabalare totala sunt placute la momentul respectiv, pentru un leader au repercursiuni pe termen lung si la intoarcerea in birou vei constata ca incetul cu incetul autoritatea ta scade, angajatii considera ca li se permite orice si se vor trage de sireturi cu tine. O data subminata autoritatea, va fi dificil sa restabilesti ordinea.
Citeste si:  TINA R - in sfarsit online!
Nu uita: dorinta ta este sa ai respectul angajatilor tai si nu sa fii miss popularitate. De altfel, cu cat vei iesi mai mult cu un anumit grup din firma (pentru ca putine sunt companiile in care tot colectivul participa la intalnirile extra-job) cu atat mai mult vrei creea angajatilor, care nu fac parte din grupul respectiv, ca sunt exclusi si ca au mai putine sanse sa iti fie simpatici sau sa fie apreciati. De aceea, echilibrul este cheia relatiilor cu angajatii. Invata sa ceri si sa oferi feedback Nu cred ca mai e cazul sa spun ca angajatii care sunt constransi sa urmeze instructiunile fara a li se asculta o parere sau care executa fara a misca in front, sunt nemultumiti si au randamentul scazut. Asa ca, obisnuieste-te sa ceri parerea subalternilor referitor la munca echipei, organizeaza sedinte de brainstorming, in care fiecare angajat sa aiba posibilitatea sa isi expuna ideile si sa ii fie recunoscute public.
Citeste si:  Kairouan - Orasul Sfant al Tunisiei
Atunci cand soliciti sa ti se dea raportul muncii facute, ofera la randul tau un feedback. Trebuie sa nu uiti nici o clipa, ca un om a muncit la raporul pe care tu il ai pe masa si faptul ca saptamanile trec si nu primeste nici un soi de feedback, il vor face sa creada ca munca sa a fost inutila, ca nu este apreciat si va lucra cu mai putin interes. Cand esti nemultumit de munca unui angajat, ofera feedback fara sa il ranesti, ci explica de ce consideri ca a gresit, ce ar trebui retusat. Fii corect, vino cu argumente logice si mai ales asculta parerea angajatului referitor la munca prestata. O astfel de comunicare bazata pe feedback-ul reciproc il va face pe angajat sa inteleaga exact care sunt cerintele si asteptarile tale de la munca sa si tu vei intelege care este viziunea sa asupra muncii pe care o presteaza, vei putea descoperi eventuale idei noi si vei respinge cu tact, ideile mai putin bune. De retinut insa, ca in toate situatiile, trebui sa insuflii faptul ca decizia finala o iei tu, dar in baza tuturor sugestiilor si ideilor propuse de echipa.
Citeste si:  Un nou dual-sim romanesc
Poate ca dupa ce ai citit toate cele 3 parti ale articolului, iti spui ca e mai bine sa ocupi pozitia actuala, pentru ca pozitia de leader are pre multe implicatii, insa ia in considerare faptul ca si recompensele sunt pe masura, atunci cand iti conduci echipa cu succes. In ceea ce ii priveste pe cei aflati intr-un post de conducere si au citit acest articol, sper ca si-au pus unele semne de intrebare si si-au promis sa revizuiasca anumite comportamente si practici nepotrivite pentru statutul lor.


Un comentariu
 1. Doriti un venit suplimentar? Inscrie- te ca reprezentant FM GROUP
  AFACEREA FM GROUP : – produse unice pe piata;
  1) PARFUMURI, din esenta originala importata de la la Droom- Germania; –
  2) DETERGENTI profesionali, antialergici (nu contin clor sau alte substante chimice)
  3) MAKE UP –uri din minerale naturale;
  4) BIJUTERII PERLATE.
  5) cosmetice cu Beta glucan active- cu efect se intinerire si antiimbatranire
  – produsele sunt vandute in sistem mlm- discount de 40 %
  – in plus: bonusuri din retea
  – programe motivationale excursii in strainatate
  – fara tareget impus
  – CASTIGI FULL TIME- MUNCIND PART TIME

  In oferta FM GROUP ROMANIA sunt accesibile Starterul 100, Starterul 200 precum si Starter MINI.

  Date de contact:

  Numar de telefon: 0721151222
  Adresa e-mail sau IM: iianosi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.