fbpx

Vacanta printre fantome: Alcatraz

Iti plac senzatiile tari, dar nu esti gata sa sari cu parasuta? Iti plac filmele de groaza? Crezi ca nu exista nimic pe lume care sa te sperie? Te-ai saturat sa-ti petreci vacantela pe plaja sau pe partie? Atunci exista pentru tine o multime de locuri ciudate gata sa-ti satisfaca nevoia de adrenalina, fara a-ti pune viata in pericol. In intreaga lume, hoteluri, castele, inchisori si muzee cunoscute ca fiind bantuite sunt deschise turistilor. Astazi vizitam insula Alcatraz, parc national al SUA.

In 1854, pe insula Alcatraz, din golful San Francisco s-a construit un far, iar cinci ani mai tarziu armata a ridicat aici un fort menit sa apere golful. In timpul razbiului civil, au inceput sa fie inchisi pe insula dezertorii, apoi soldatii condamnati de curtea martiala. In 1934, armata a abandonat insula, iar cladirea construita intre timp a fost modernizata si a devenit inchisoare federala de maxima siguranta, in care ajungeau condamnatii civili periculosi. In jurul insulei, apa este foarte rece, iar curentii foarte puternici, de aceea ea a fost considerata perfecta pentru a gazdui o inchisoare. In 1963 inchisoarea a fost parasita deoarece cladirea era deja foarte veche, iar costurile de renovare erau foarte mari.

Citeste si:  Cele trei recorduri mondiale din Venezuela: Anzii, Amazonul, Angel

In perioada in care a functionat ca inchisoare, Alcatraz a devenit casa celor mai periculosi criminali americani (printre care si Al Capone), care locuiau aici in conditiile cele mai dure si sub reguli foarte stricte de supraveghere. De aceea, crimele si sinuciderile erau la ordinea zilei. Se pare ca acesta este motivul pentru care atatea spirite bantuie astazi cladirile de pe insula, in special acele locuri in care au avut loc cele mai mari tragedii.

In blocul C, unde a avut loc o revolta sangeroasa in 1946, unul din angajatii muzeului a auzit zgomote clare de lanturi, care au incetat cand el a deschis usa, dar au inceput iar cand a inchis-o. In camerele in care functiona sectia de psihiatrie a fostei inchisori, s-au auzit voci in mai multe randuri. In blocurile A si B, angajatii au auzit tipete puternice si zgomot de pasi. Insa cele mai inspaimantatoare sunt celulele din zona 14 D, unde se aflau carcerele si „cutiile” din otel in care erau trimisi detinutii turbulenti. In aceste celule, temperatura este foarte mica, iar mediumii chemati au simiti prezente puternice, in special in colturi, unde detinutii se ghemuiau pentru a se incalzi.

Unul dintre mediumii care au avut acces in Alcatraz a fost Sylvia Brown. Ea a fost invitata, impreuna cu Leon, un fost detinut din Alcatraz, si o echipa a televiziunii CBS pentru a incerca sa descopere ce se intampla. In spalatoria inchisorii, Sylvia a simtit prezenta unui barbat inalt, cu capul ras si ochii mici. Leon l-a recunoscut ca fiind „Macelarul”, un fost ucigas platit care a sfarsit ucis in camera spalatoriei.

Citeste si:  Vorbele celebre ale zodiilor

Pentru a vizita insula si inchisoarea trebuie, evident, sa ajungi mai intai in San Francisco. De aici se face o scurta plimbare cu barca pana la Alcatraz. Drumul de la docuri si pana la inchisoare este lung de patru kilometri si urca 40 de metri, dar din fericire exista si un fel de telecabina gata sa transporte turistii. Odata ajuns in inchisoare, ai la dispozitie multe activitati. Poti sa vizitezi celulele si muzeul, sa vezi filme care prezinta istoria locului, sa asculti inregistrari cu vocile gardienilor si detinutilor, si chiar sa-i intalnesti pe fostii gardieni si detinuti. O plimbare cu barca in jurul insulei, poate fi foarte interesanta, caci poti admira puncte ce nu sunt vizibile de pe insula. Pentru curajosi, se organizeaza vizite si noaptea, iar cei care chiar nu se tem de nimic se pot caza in blocul D.

Un comentariu
  1. mda…fantomele exista..numai k ameriknii au km luat-o razna…dak vine unu ji scuipa ji zice k dak te uiti o sa ai ghinion 2 ani ala crede…haide… plz….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.