Urla haita… Lansare de carte

Fundatia Sfintii Inchisorilor lanseaza vineri, 15 februarie 2013, ora 18:00, la Muzeul National al Taranului Roman, Studioul Horia Bernea, volumul de memorii din inchisorile comuniste Urla haita…, autor Nicolae Purcarea.

Nicolae Purcarea este un cunoscut mester popular, sculptor traditional in lemn, fost detinut politic, trecand prin mai multe inchisori din tara in timpul regimului comunist: Pitesti, Gherla, Aiud, Canal, Jilava.

Citeste si:  GuessWho – Probe Audio – Lansare 29 mai @ Hala de Muzica

Un om de o deosebita delicatete sufleteasca, a stiut sa depaseasca ingrozitoarele torturi fizice, psihice si spirituale si sa lase mostenire nu numai o frumoasa si bogata lucrare de sculptura populara romaneasca, dar si un volum impresionant de memorii, o marturie vie a trairilor si a crezului unei intregi generatii de tineri.

Lansarea ne aduce ca vorbitori alaturi de Nicolae Purcarea si pe Dan Puric, actor si regizor, Razvan Codrescu, poet, traducator, eseist si Sorin Lavric, filosof, scriitor, traducator.

Citeste si:  Marele Premiu al Academiei Franceze se lanseaza la Carturesti

Am ramas astazi o mana de oameni din generatia mea care inca mai suntem marturii vii. Dar ideea, idealul pentru care am luptat este viu si va dainui in veci, cat va trai omul pe pamant. Credinta in Dumnezeu si dragostea de neam sunt cele doua axe inscrise in destinul neamului nostru.

Citeste si:  Cele mai frumoase castele din lume

Nicolae Purcarea


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.