Urari de nunta

In viata exista trei ceremonii de baza: cea a botezului, cea nuntii si cea a inmormantarii. Chit ca suntem crestini sau nu, nunta ramane un eveniment care ne marcheaza si ne transforma. Sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile. Tocmai de aceea, atunci cand trebuie sa facem urarile cuvenite unor oameni care se casatoresc, cuvintele par sa nu isi gaseasca pe deplin intelesul.

Exista cateva clisee care ne scot din incurcatura, cand suntem in pozitia de a ura toate cele bune, unor oameni care nu ne sunt foarte apropiati. Casa de piatra, multa fericire, un drum nou plin de bucurii si impliniri etc.

Citeste si:  Gadgets, devices, IT, practic (si) cool

Altfel stau insa lucrurile cand vorbim despre oamenii dragi, oamenii aproape noua. Atunci, mesajele si urarile ar trebui personalizate. Fireste, mesajul de baza se va axa tot in directia vietii in doi. Dar sa fim seriosi: cati dintre noi se hotarasc sa faca pasul cel mare inaintea experimentului in sine? Si, cu toate acestea, ziua nuntii vine cu emotie, cu teama, cu asteptari pentru fiecare. Chit ca locuim de sapte ani cu persoana cu care o sa ne casatorim, teama esecului este cuibarita in noi, asteptarea unei batraneti linistite si frumoase alaturi de omul de langa noi, este adanc constientizata, spaima de necunoscut este si ea prezenta, ti-ai dori sa traiti impreuna sanatosi, fara accidente si fara intorsaturi bruste de situatie.

Citeste si:  Cum negociem cu partenerii de afaceri?

Deci, daca ma intrebati pe mine, pe langa acea casa de piatra metaforica, incercati prin mesajele si urarile voastre sa inlaturati frici, sa „cobiti” sanatatea si imbatranirea frumoasa, copii bucurie. Mai putine metafore, mai putine brizbizuri, si cat mai multa sinceritate, punctul pe I, cum se spune atunci cand vine vorba despre sanatatea unei casnicii ce va sa inceapa.

Citeste si:  Iasi - Capitala Culturala a Moldovei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.