Ungaria, tara celor zece sageti

Please select a featured image for your post

Ungaria, in maghiara Magyarorszag, e situata in Europa Centrala. Numele acesteia provine din limba turca veche si se traduce prin zece sageti. Budapesta, capitala Ungariei e impartita de Dunare in Buda, cu case medievale, caterdrale si biserici si Pesta, cu cladiri ce impresioneaza prin arhitectura si bulevarde grandioase. Cele doua, Buda si Pesta sunt legate intre ele prin 8 poduri. Panorama Dunarii face parte din patrimoniul mondial UNESCO, datorita frumusetii sale sublime, mai alea in timpul noptii cand totul e luminat. O alta atractie o constituie Insula Margareta, cunoscuta datorita celei mai mari piscine in aer liber din Budapesta si datorita numeroaselor posibilitati de relaxare. Panorama orasului si a insulei Margareta poate fi vazuta cel mai bine in timpul unei plimbari pe Dunare sau a unei croaziere pe timpul noptii. Pretul unei plimbari este de 3600 de forinti in timpul zilei si 4200 de forinti in timpul noptii.
Citeste si:  De la natura la concept - Pictura si grafica de Teodor Raducan
Palatul Regal, e situat pe Dealul Castelului, locul unde se afla principalele obiective turistice din oras. In prezent acesta e sediul unor institutii de cultura si muzee precum Galeriile Nationale Ungare, Libraria Nationala Szechenyi, Muzeul de Arta Contemporana si Muzeul de Istorie a Budapestei.

Biserica Matthias, la fel de veche ca si Paltul Regal, a fost locul de desfasurare a multor ceremonii de incoronare. In jurul acesteia, se intinde Districtul Castelului, cea mai romantica zona pietonala a orasului, un oras medieval, cu stradute, case pitoresti si numeroase monumente. In Pesta, se afla cladire Parlamentului, un simbol al Budapestei, fiind cea mai grandioasa cladire a orasului. Aceasta gazduieste doua incaperi numite Camera Superioara si Camera Inferioara, unde au loc sedintele celor doua camere ale Parlamentului.
Citeste si:  Horoscopul lunii august 2011
Cladire Operei, e una dintre cele mai frumoase cladiri de aceste gen din lume, construita in stil renascentist, scarile principale si auditoriul fiind decorate cu fresce. Viata de noapte din Budapesta e foarte dinamica, zonele cele mai frecventate fiind Piata Franz List si Insula Margareta. Alte locuri care merita vizitate sunt: Bastionul Pescarilor, Labirintul din Castelul Budei, Citadela si Statuia Libertatii, Dealul vrajitoarelor, Castelul Vajdahunyad si multe altele. Pentru cei dornici de cumparaturi, Piata Centrala si talciocul Ecseri, sunt locurile ideale. Lacul Balaton, numit si Marea Ungureasca, este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa, un paradis al iubitorilor de sporturi pe apa si a pescarilor. In apropiere de acesta se pot vizita ruinele Balatonfoldvar, in prezent resedinta multor artisti. Hungaroring, cunoscut datorita circuitului de Formula 1, se afla la doar 13 km de Budapesta. Concursul are loc anual in luna august.
Citeste si:  Cipru
Godollo, e oraselul unde se afla Palatul Grassalkovich, cel mai mare din Ungaria si locuinta preferata a reginei Elisabeta in sec XIX. Visegrad, oras si statiune balneoclimaterica a devenit cunoscut datorita cetatii care dateaza din Epoca de Aur a regelui Matthias, din turnul careia se poate admira privelistea superba a Dunarii. Turistii isi pot achizitiona Budapest Card, deoarece acesta ofera transport gratuit si nelimitat, intrare gratuita la peste 60 de muzee si obiective turistice, bilet cu pret redus la spectacole, restaurante, bai termale, Sali de sporturi si multe altele. Cardurile pot fi valabile 48 de ore si costa in jur de 4500 de forinti sau 72 de ore, la pretul de 5500 de forinti.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.