Un loc de petrecut vacanta – Kusadasi

Please select a featured image for your post

Desi pentru multi dintre noi Kusadasi nu spune mare lucru, el e in fapt una dintre destinatiile preferate al turistilor de pretutindetni. Situat pe coasta de vest a Turciei, Kusadasi este in faptu una dintre cele mai cunsocute locatii de vacanta, oferind prelijul de a petrece un sejur greu de uitat.

In primul rand, Kusadasi isi atrage turistii prin frumusetea plajelor pe care le ofera. Astfel, un simplu tur al orasului va va oferi posiblitatea de a admira Mediterana in toata spelndoarea ei. Mai mult, zona e impanzita de vestigii istorice si locatii moderne deopotriva astfel incat cu greu vei putea spune ca te poti plicitisi.

Din punct de vedere cultural asadar, in Kusadasi poti vedea cateva ramasite ale vremurilor presitorice. Unul dintre cele mai importante e stravechiul oras Ephesus (Efes), locul de nastere al lui Heraclit si multa vreme un loc de pelerinaj in cinstea zeitelor Cybele si Artemis, apoi a Fecioarei Maria. Mai mult, Ephesus e un loc in care civilizatiile trecute s-au intalnit, astfel atat avizatii cat si amatorii pot lua contact cu o lume unica in felul ei.

Citeste si:  Calitatile unui bun asistent manager
Apoi, Kusadasi mai ofera turistilor posibilitatea de vizita cele sapte biserici ale Apocalipsei. Biblia mentioneaza in ultima carte un loc in care Judecata de apoi se va desfasura si el apare ca fiind aici. De aceea poate cele sapte biserici (Ephesus (Selcuk), Smyrna (Izmir), Sardis (Sart), Philadelphia (Alasehir), Pergamum (Bergama), Thyatira (Akhisar), Laodicea (Goncali, Denizli), sunt atat de celebre.

Pe de alta parte insa, o vacanta in Kusadasi va va oferi nu numai posibilitatea de a avea o experienta culturala, ci si una cat se poate de distractiva. Cel mai important orase din zona sunt Aegean, un oras modern si primitor deopotriva, si Izmir, locul unde tot ceea ce vreti sa stiti sau sa exzperimentati, din Turcia este disponibil.
Principalele atractii ale zonei sunt dintre cele mai inedite.

Citeste si:  Heather Mills rupe tacerea
Exista doua parcuri nationale, Dilek si Davultar, aflate in apropierea zonei Kusadasi, in care turistii si localnicii pot sa se bucurea de natura. Regasim de asemenea si trei parcuri acvatice, dintre care doua se numara printe cele mai mari die Europa. Inutil sa aduagam ca aceastea reprezinta poate cele mai cunoscute si appreciate puncte de atractie ale locului.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 9-15 februarie
Pentru cei mai treibilisti insa, se pot practica in Kusadasi si sporturi acvatice, de la scuba diving la inot si plimbari cu diverse ambarcatiuni. De fapt, una dintre cele mai frecvante calatorii pe care le poti face in timpul vacantei in Kudasi e aceea spre faimoasa insula Samos, locul unde celebrul vin grecesc isi are originea. Poti vizita aici o fabrica de vin si nu in ultimul rand poti din nou intalni cateva dinte vestigiile lumii antice.

In fine, pentru a te bucura pe deplin de experienta Kusadasi nu poti rata nici o baie turceasca sau o mancare traditionala. Una peste alta, in topul destinatiilor de vacanta, mai ales a celor din Europa, Kusadasi ar trebui cu siguranta sa se situeze pe primele locuri.


4 Comentarii
  1. Pentru mine nu pare o destinatie prea intereasnta.Decat sa cheltui niste bani pana in Turcia, mai bine mergi pana la Machu Pichu.Acolo va fi mult mai interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.