fbpx

Un altfel de top

In partile civilizate ale lumii, sa fii verde nu mai este de mult timp un lucru privit ca un moft, asa cum se intampla la noi. Actiunile pe care le intreprinzi si care dauneaza in vreun fel mediului sunt surprinse si indelung disecate, putand ocupa prima pagina a ziarelor.
Astfel, cei de la revista NME au alcatuit un top care va poate suna bizar. El nu include cei mai bogati cantareti, cei mai doriti burlaci sau cei care au obtinut cele mai multe premii. Nu, jurnalistii de la respectiva revista au dorit sa verifice cat de mult diversi interpreti si formatii aplica in practica principiile dupa care pretind ca se ghideaza.

Citeste si:  Trenul de Noapte canta in premiera piese de pe noul album, la Festivalul Peninsula

Rezultatele au fost suprinzatoare. Astfel, trupa lui Pete Doherty, Babyshambles, a reiesit a fi „mai verde” decat cei de la Police, intr-un clasament dedicat trupelor rock care s-au declarat ca respectand mediul inconjurator.

In ciuda manifestelor lui Sting ce militau pentru salvarea padurilor tropicale, trupa lui a primit o nota proasta atunci cand s-au masurat emisiile de dioxid de carbon din timpul concertelor pe care le-au tinut pe mari stadioane. Pe o scara de la 0 la 10 (10 fiind nivelul maxim al cantitatii de dioxid de carbon), ei au primit nota 7. Aceeasi nota au primit-o si baietii de la Kasabian. Asa ca, data viitoare cand mergeti la un concert si va incanta ochiul fumul de pe scena, miile de beculete si efecte vizuale, creierul ar trebui sa se intristeze. Pentru ca bucuria vizuala se face cu sacrificii, cu sacrificii ecologice.

Citeste si:  RADACINI BRANCOVENESTI

Babyshambles a primit nota 4 (ceea ce constituie o bucurie, insemnand ca au poluat mai putin decat Sting). La fel si cei de la Cribs.

Radiohead au primit insa cea mai buna calificare: 2. Stiam eu de ce ii iubesc pe baietii astia. Se pare ca Thom Yorke a dus munca de convingere cu ceilalti membri ai trupei pentru a renunta la spectaculos de dragul unui aer curat. Oricum, muzica lor nu are nevoie de accesorii, poate sa umple perfect o scena.

Citeste si:  Paternitatea piesei Coldplay "Viva La Vida", disputata intre muzicieni

Asadar, mai putina vanitate si mai multa responsabilitate!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.