Ultimul film al lui Philip Seymour Hoffman va inchide Festivalul International de Film Independent Anonimul

A Most Wanted Man/ Vanatoarea de spioni, cel mai nou film al regizorului Anton Corbijn, in care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul sau rol principal, va fi proiectat in avanpremiera in inchiderea celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, duminica, 17 august, la Arena Verde Stop din Bucuresti.

In A Most Wanted Man cel mai cautat om este Issa, un imigrant pe jumatate cecen, pe jumatate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra in comunitatea islamica si a recupera averea tatalui sau. Prezenta lui Issa in zona atrage atentia lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), seful unei agentii de monitorizare a grupurilor extremiste dupa 9/11. Filmul este o cursa contra timp pentru a afla daca Issa este o victima sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John le Carré, autor a 23 de carti, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care Tinker Tailor Soldier Spy si The Constant Gardener).

A Most Wanted Man este ultimul film in care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal. Castigator al unui premiu Oscar pentru rolul sau din Capote (2006) si de alte trei ori nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolurile sale din Charlie Wilson’s War, Doubt si The Master, Hoffman isi facuse deja debutul in regia de film cu Jack Goes Boating in 2010. Era, de asemenea, un respectat actor si regizor de teatru.
A fost primul actor care s-a alaturat lui Corbijn in realizarea acestui film si, desi la inceput au existat cateva neintelegeri pe care insusi regizorul le recunoaste, la finalul filmarilor, Corbjin afirma ca Hoffman este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodata, iar Hoffman ii scria lui Corbjin ca este absolut necesar sa repete experienta de a lucra impreuna.

Citeste si:  Adevarul ca un cadavru

foto

Alaturi de Philip Seymour Hoffman, din distributia filmului mai fac parte Rachel McAdams (Sherlock Homes: A Game of Shadows, Midnight In Paris, The Notebook, ), Willem Defoe (The Grand Budapest Hotel, Nymphomaniac), Robin Wright (The Private Lives of Pippa Lee, Forrest Gump, castigatoare a unui Glob de Aur pentru rolul sau intr-un serial de televiziune- House of Cards), Daniel Bruhl (Good Bye Lenin, Inglourious Basterds, Rush).

foto

Anton Corbijn este un regizor de origine olandeza, a carui cariera in artele vizuale este deja foarte apreciata, facandu-se documentare ce-l au ca subiect, precum Shadow Play. In 2011 a fost invitat sa faca parte din juriul Festivalului International de Film de la Berlin. Este un cunoscut fotograf, dar si regizor de videoclipuri, printre artistii cu care a lucrat numarandu-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet (Captain Beefheart), Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits si U2. Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al trupei Depeche Mode, realizand videoclipurile, fotografiile si conceptele grafice pentru turneele trupei. Primul sau lungmetraj este cunoscutul film Control (2007) despre viata lui Ian Curtis, solistul trupei Joy Division, inspirat din intalnirea pe care Corbijn a avut-o in noiembrie 1979 cu trupa, inainte de moartea lui Ian. In 2010 a urmat filmul de actiune The American, cu George Clooney in rol principal.

Citeste si:  Cesaria Evora, decorata cu cea mai inalta distinctie civila franceza

foto

A Most Wanted Man/ Vanatoarea de spioni este prezentat in avanpremiera in Romania, prin amabilitatea Forum Film Romania.

Cea de-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, organizata de Fundatia Anonimul cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Institutului Cultural Roman si al Televiziunii Romane- coproducator, va avea loc in perioada 12-17 august, in Bucuresti, la Verde Stop si Cinema Studio.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.