fbpx

Turist virtual

Probabil ti s-a intamplat de multe ori sa auzi despre un loc si sa te intrebi daca merita vizitat sau nu. De multe ori, povestile prietenilor sau articolele din reviste nu-ti sunt de ajuns pentru a te hotari. Iar uneori nici macar imaginile nu te ajuta. Nu cele clasice.

Ei bine, exista un tip de imagine care iti poate oferi un preview a ceea ce urmeaza sa vezi. Este vorba despre fotografia panoramica, care iti permite sa admiri un peisaj fara niciun fel de obstacol exact ca si cand te-ai afla in locul cu pricina. O singura fotografie te ajuta sa vezi intreaga scena, uneori chiar cu mai multe detalii decat poate sa perceapa ochiul uman.

Citeste si:  Sfaturi in nutritie

Astfel fotografia panoramica este singura care poate capta o parte a experientei pe care o traiesti atunci cand admiri un peisaj. Sigur ca nu poate capta simtul spatiului, pe care il percepe urechea umana, adancimea pe care o percepe ochiul uman, mirosul, bataia vantului, insa face mai mult decat orice alt tip de fotografie.

Citeste si:  Internetul si tulburarile de alimentatie

Astfel de imagini se pot face cu ajutorul unui aparat foto care se roteste incet pentru a imortaliza un intreg peisaj pe o bucata lunga de film, dar se poate realiza si din imagini mici, facute cu un aparat obisnuit si „legate” apoi cu ajutorul unui program special. Se pot realiza imagini cu un unghi de 180, 270 sau chiar 360 de grade.

Daca te intereseaza locuri din Romania, le poti vedea in imagini panoramice pe Panoblogus, blogul lui Andrei Zdetovetchi, un bucurestean pasionat de tururi virtuale si fotografie panoramica. Pe blogul sau, poti sa admiri Gradina botanica din Iasi, Cetatea Neamt, Cheile Bicazului sau Vulcanii noroiosi. Faci click pe imagine, astepti sa se incarce si apoi „tragi” de ea in orice directie. Asigura-te ca ai Apple QuickTime, Deval VR sau Adobe Flash instalate si poti deveni un turist virtual.

Citeste si:  Madonna...reloaded


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.