Turism in Thailanda

Please select a featured image for your post

Thailanda e situata in Asia de sud-est, fiind invecinata cu Cambodgia la est, Golful Thailandei si Malaezia la sud si cu Marea Andaman si Myanmar la vest. Thailanda e cunoscuta si sub denumirea de Siam, denumirea oficiala a tarii pana in anul 1949. Cuvantul Thai inseamna liber in limba thailandeza si semnifica in acelasi timp si numele atribuit poporului thailandez. Pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse obiective precum: Ruinele de la Sukhothai, Ruinele de la Ayutthaya, Rezervatia faunistica de la Thung Yai-Huai Kha Khaeng, Situl arheologic de la Ban-Chiang si Complexul forestiar Dong Phayayen – Khao Yai. Capitala tarii se afla la Bangkok, oras situat in centrul tarii, la varsarea fluviului Chao Phraya in apa Siamului. Datorita numeroaselor canale care il strabat si a gondolelor, orasul a foat numit in nenumarate randuri Venetia Orientului. Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bangkok este Marele Palat, un complex de temple, palate si cladiri oficiale. Cladire pricipala gazduieste cladire regala de peste 150 de ani.
Templul Wat Pho sau Templul lui Buddha culcat, e situat in spatele Templului lui Buddha de Smarald, reprezentand o statuie gigantica ce il reprezinta pe Buddha in pozitie culcata, suflata de aur, de 15 m inaltime si de 46 m lungime, cu talpi incrustate in sidef. Templul Wat Traimit, reprezinta o statuie a lui Buddha inalta de 3 m si o greutate de peste 5 tone. Koh Samui sau Insula Samui, reprezinta una dintre cele mai frumoase locuri din Thailanda. Insula reprezinta o statiune pentru turisti, oferind de la petreceri zgomotoase pana la golfulete linistite, aventuri sau sporturi de apa.
Cea mai populata statiune e cea din Chaweng, plaja din Hat Chaweng fiind dotata cu umbrele, sezlonguri, restaurante si baruri.
Citeste si:  Atentie! Li Lo fura!
Principalele atractii ale insulei sunt: Cascada Namuang, Marele Buddha, Rocile Hin Ta si Hin Ya, Gradina cu fluturi Na Tian, Ferma de serpi si Parcul National Marin Ang Thong. Ayutthaya e fosta capitala a Siamului, aici putandu-se vizita Templul Wat Mongkol Borpith, cu una dintre cele mai mari statui a lui Buddha din intreaga Thailanda, Templul Wat Phra Srisanpetch si Templul Wat Yai Chai Mongkol.
Citeste si:  Dance Weekend cu Richmond!
In cursul unei croaziere pe raul Pa Sak pana in Bang Pa se poate vedea Palatul de Vara a regilor Thailandei, un exemplu al arhitecturii thailandeze. Phuket, e cea mai mare dintre insulele Thailandei, un adevarat paradis al pestilor exotici, aceasta gazduind o gradina botanica si numeroase hoteluri, restaurante si magazine. Cele mai frumoase gradini tropicale din sud-estul Asiei se afla in Satul Nong Nooch. Aici pe o suprafata foarte intinsa se afla o gradina cu orhidee, un lac si un parc natural. Vizitatorii pot admira demonstratii de dresura de elefanti, dansuri traditionale thailandeze si demonstratii de box thailandez. Partea de nord a Thailandei e zona cea mai impresionanta a tarii. Aici printre zonele muntoase si de paduri tropicale traiesc numeroase triburi ai caror membrii sunt departe de a fi in pas cu progresele omenirii. Mii de vizitatori vin aici in fiecare an datorita festivalurilor ce au loc, a templelor, a pesterilor deosebit de frumoase, a fermelor de elefanti si a manufacturilor de matase.
Citeste si:  Ruinarea unei cariere
Bucataria thailandeza e una dintre cele mai apreciate din lume, mancarurile fiind usoare si aromate, condimentele fiind nelipsite din niciun fel de mancare. Majoritatea restaurantelor au in meniuri pe langa mancarea traditionala si preparate internationale. Thailandezii sunt un popor foarte prietenos si ospitalier, calitatea serviciilor in hoteluri, restaurante precum si in toate regiunile vizitate de turisti fiind exceptionle. Amatorii de masaj thailandez, pot vizita saloanele, care se afla de obicei in cladiri de trei sau mai multe etaje si au brandul afisat, unde pentru un masaj de 2 ore vor plati 13 dolari iar pentru un oil-massage 17 dolari. Viza pentru Thailanda se poate lua de la Ambasada Thailandei la Bucuresti, achitandu-se taxa de 25 de dolari. De obicei de la depunerea actelor pana la obtinerea vizei dureaza aproximativ o saptamana.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.