Tunisia – Excursie in Desertul Sahara

Please select a featured image for your post

Prima zi a excursiei se incheie cu cazarea si masa la un hotel de 3 stele, in oaza Douz. Hotelurile din Douz sunt cochete, majoritatea avand bungalouri, respectiv casute cu 2-3 camere. Intre fiecare 2 bungalouri sunt piscine si palmieri. Dupa o prima zi destul de plina, urmeaza a doua zi a excursiei in Sahara.

Chott El Jerid – marele lac sarat tunisian Imediat dupa servirea micului dejun, tot asa devreme, veti parasi Douz pentru a va indrepta spre intrarea in desert, spre lacul sarat Chott El Jerid. „Chott” este termenul tunisian folosit pentru lacurile care sunt secate in timpul verii dar care au apa iarna. Chott El Jerid a facut parte candva din Marea Mediterana, dar acum ocupa o suprafata de 5.000 de km patrati, fiind asezat in mijlocul Tunisiei, la granita cu Algeria. Pe marginea lacului veti gasi o multime de cafenele simpatice si foarte multe suveniruri, in special faimoasele „desert rose”, formatiuni minerale asemanatoare trandafirilor.
Plimbarea cu jeep-urile in Sahara Cu putin inainte de rasaritul soarelui, se va face imbarcarea in jeepuri, cate 6 turisti in fiecare. Plimbarea cu jeepurile este intr-adevar o experienta plina de adrenalina, care nu trebuie in nici un caz ratata. Prima oprire va fi Tozeur, una dintre locatiile in care s-a filmat filmul „Pacientul englez”. Tozeur a fost secole la rand, punctul de campare al caravanelor de beduini, ce traversau desertul pentru a ajunge la Marea Mediterana in nord.

Citeste si:  Strategie personala de marketing
Urmeaza sa va puneti centurile de siguranta si sa va tineti bine, pentru ca incepe traversarea dunelor de nisip, cu o viteza de minim 130 de km la ora. Va veti simti ca intr-un carusel in toata regula dar totusi in completa siguranta, pentru ca jeepurile sunt ultra moderne si fac fata cu brio provocarilor desertului. Cu tremuraturi de picioare si emotii maxime, ajungeti la urmatoarea oprire: locatia in care s-a filmat Razboiul Stelelor, in 1977. Platoul de filmare, construit special in acest scop este inca atat de viu incat ai impresia ca in curand iese Luke Skywalker din casuta lui. Ghidul ne-a spus ca in fiecare an, datorita conditiilor climaterice, decorul se deterioreaza tot mai mult, si deci trebuie vizitat cat inca mai aveti ce.
Citeste si:  Moda adecvata fiecarei zodii
Oazele de munte Chebika si Tamerza De acasa de la Luke Skywalker urmeaza drumul (tot cu jeepul) spre Chebika si Tamerza, doua oaze de munte absolut superbe. Chebika este prima oaza pe care o veti vizita, si care este absolut impresionanta. Imediat ce intrati in munti si urcati primele serpentine, veti fi uimiti sa gasiti in atata desertaciune o mare de palmieri. Fiind atat de expusa soarelui, Chebika mai poarta numele de „Qasr el-Shams”, respectiv „Castelul Soarelui”. Asezarea este atat de interesanta, incat da impresia ca este antropica – pe un platou intins este asezat satul Chebika, care are cateva sute de locuitori. Urmeaza apoi zona cu magazine pentru turisti si cafenele si de acolo coboara o carare ingusta, marginita de palmieri, care duce la sursa de apa: un izvor ce porneste dintr-o stanca. E greu de crezut ca un intreg sat depinde doar de aceasta unica sursa de apa, insa chiar daca pe timpul verii izvorul poate parea insuficient, iarna cantitatea de apa se tripleaza.

Citeste si:  Sutienul-minune
Tamerza este cea mai mare oaza montana a Tunisiei, la nord de lacurile sarate si primeste apa de la izvoarele montante subterane. Tamerza are doua cascade absolut superbe, care imbina suprinzator natura moarta cu palmierii plini de viata si apa curata si rece. In Tamerza sunt 2 hoteluri, dintre care unul la preturi destul de piperate, dar intr-adevar luxos – va veti putea mandri ca ati dormit o noapte in Sahara.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.