fbpx

Tonus, chef de munca si energie dupa vacanta

E greu sa revii dupa o vacanta de iarna tihnita, plina de bunatati culinare, de distractii de tot felul, de somn pana la pranz, de un program complet diferit de cel cu care esti obisnuita. Felul in care ne revenim dupa o astfel de vacanta tine foarte mult de tonusul cu care suntem inzestrate, dar si de initiativa si dorinta pe care le avem sa ne smulgem din dulcea reverie de iarna, catre un nou an de noi succese profesionale. Nu va speriati, nu o sa va propun sa incepeti in forta anul cu un proiect nou sau schimbari majore. Dimpotriva. Propunerile mele sunt cat se poate de usor de realizat, cat se poate de non-agresive, non-invazive, treptate, prietenoase. E important sa nu simtiti trecerea brusca si socul revenirii intr-un mediu stresant dintr-unul linistit. Asa ca, iata cum facem:

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum stai cu dragostea in februarie!

1. Primele doua zile dupa vacanta sunt de acomodare. Stim asta inca din scoala cand ne intorceam la ore linistite stiind ca in primele doua zile, cel putin, „nu se fac ore”. Gandul revenirii la serviciu este mult mai dulce daca stim ca, macar in primele zile, o sa putem sa ne vedem cu colegii, sa povestim cum a fost in vacanta, sa share-uim poze, sa ne laudam cu noile tinute de Revelion, cu faptul ca nu am luat prea multe kilograme la masa de Craciun, calatorii, etc.

2. Fa un plan de bataie pentru prima saptamana. Ai grija sa nu fie foarte solicitant, nu vrem sa ti se faca frica de munca inainte de a-ti intra in ritm in mod natural. Introdu in plan toate acele actiuni pregatitoare pentru adevaratele sarcini de serviciu la care nu ne dorim sa ne gandim prea intens inca.

Citeste si:  Songs for Tibet- lansat inaintea JO

3. Dupa ce trece prima saptamana dupa vacanta, fa un plan pentru primul trimestru. Ia in considerare faptul ca vei prinde si o luna de primavara, cu astenie cu tot, asa ca nu fi prea dura cu tine insati. Introdu insa in plan principalele aspecte pe care intentionezi sa le realizezi, fara sa uiti ca vorbim totusi de un sfert din „to do-urile” pe intreg anul.

4. Sper ca nu uiti de rezolutiile de sfarsit de an, atat personale, profesionale si financiare. Condu-ti actiunile in functie de cele 8-12 rezolutii despre care vorbeam anul trecut. Fara ele anul, cel putin din punctul meu de vedere, nu are carma, iar carmaciul, adica eu, merg in deriva tot anul.

5. Incearca sa iti incurajezi singura pofta de munca. Incepe cu cele cateva activitati care iti fac placere, reamenajeaza-ti biroul, fa schimbari in echipa sau de orice fel, schimbari pozitive, care sa te motiveze si sa te implice. Mare parte din ceea ce faci acum se va regasi in actiunile de pe parcursul noului an ce de abia incepe.

Citeste si:  Joci singura sau in echipa ?

6. Fii linistita: nimeni nu o sa aiba pretentii de la tine sa performezi in primele saptamani ale anului. Foloseste acest timp pentru a-ti face un plan de bataie totusi. Te va ajuta sa te concentrezi, sa nu te abati de la obiective si sa bifezi toate acele realizari pe care le pastrezi in planul mental sau chiar scris. Chiar recomand un plan schitat scriptic, pe care sa il ai in permanenta in orizontul vizual.

Va doresc un inceput de 2008 de succes!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.