The Times a realizat ghidul celor mai interesante bloguri in limba engleza

Cotidianul britanic The Times a realizat un ghid al celor mai interesante 100 de bloguri din lume scrise în limba engleză, incluzând pagini web pe domenii precum politică internă, evenimente internaÅ£ionale, literatură, stil ÅŸi „gânditori originali”.

Majoritatea blogurilor selectate sunt din Marea Britanie ÅŸi SUA.

La capitolul Evenimente internaÅ£ionale, printre cele 12 bloguri selectate se află paginile de blog ale ambasadei britanice la Harare (capitala statului Zimbabwe), catalogat drept unicat în istoria diplomaÅ£iei britanice. Iar asta deoarece personalul ambasadei postează necenzurat opinii ÅŸi reflecÅ£ii personale, descriind, de pildă, „pericolele” de a utiliza toaletele publice din Zimbabwe în timpul unei vizite în această Å£ară.

Citeste si:  Top 5 masini pentru femei

ÃŽn aceeaÅŸi categorie este inclus ÅŸi blogul de tip „tabloid” care a reuÅŸit să transmită, înaintea oricărei publicaÅ£ii, povestea decesului celebrului actor Heath Ledger. Potrivit celor de la The Times, „nicio celebritate nu se poate ascunde de acest blog”.

ÃŽn privinÅ£a blogurilor literare, printre cele mai interesante exemple este cel care a avut iniÅ£iativa de a publica toate însemnările cotidiene ale scriitorului George Orwell din jurnalul său personal, începând cu 1938 ÅŸi până în 1942. Un alt blog care a atras atenÅ£ia jurnaliÅŸtilor britanici este cel dedicat design-ului coperÅ£ilor de cărÅ£i. Pe respectivul blog sunt prezentate numeroase exemple de volume al căror design le-a făcut celebre sau care, din contră, au „dăunat” conÅ£inutului.

Citeste si:  A nascut sora Andreei Marin

Categoria Stil include printre blogurile selectate şi unul aparţinând unui admirator al ciclismului urban, atent observator al trendurilor din domeniu la Copenhaga şi Londra, dar şi în alte capitale ale Europei. Postările sale includ, firesc, unele dintre cele mai excentrice ţinute pe bicicletă.

Categoria denumită, ironic, Cult, include bloguri care nu fac decât să povestească viaÅ£a autorilor ÅŸi, prin urmare, sunt mai degrabă plictisitoare pentru vizitatori. Despre un astfel de blog britanic, cei de la The Times spun că este capabil „să determine pierderea dorinÅ£ei de a trăi pe parcursul lecturii”.

Citeste si:  Pentru tine am adunat Razele Soarelui

Potrivit The Times, numărul blogurilor din întreaga lume a ajuns la 200 de milioane. Dintre acestea, 73 de milioane sunt din China.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.