The Cranberries la Bucuresti, pe 20 iulie

Trupa Cranberries canta in premiera in Romania, pe 20 iulie, intr-un concert organizat de Events, la stadionul Arcul de Triumf.

Biletele, la pretul de 120 RON – Gazon B, 140 RON – tribuna, 170 RON – tribuna oficiala si 190 RON – Gazon A pot fi achizitionate prin reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro. Biletele vor putea fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu nr. 56.

The Cranberries au dominat decada anilor ’90, alaturi de legende ca Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Nirvana. Dupa sase ani de absenta, irlandezii de la The Cranberries revin in forta, Dolores O’Riordan (voce), Noel Hogan (chitara), Mike Hogan (bas) ÅŸi Fergal Lawler (tobe) au cantat impreuna din nou, pentru prima oara, la inceputul anului 2009, lucru care i-a facut sa inteleaga cat de mult si-au lipsit unii altora. Au revenit in formula de grup pentru un turneu in Europa si Statele Unite ale Americii. Anul 2010 va marca si lansarea unui nou album, dupa ce anul trecut The Cranberries au aniversat 20 de ani de activitate muzicala.

The Cranberries au in palmares peste 14 milioane de discuri vandute doar in Statele Unite, 4 albume in Billboard 200 top 20 (Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?; No Need To Argue; To the Faithful Departed and Bury the Hatchet) si 8 single-uri in topul „Modern Rock Tracks chart” din Billboard Magazine, barometrul industriei muzicale internationale.

Citeste si:  Opera lui Apollinaire, scoasa din literatura, pentru a fi judecata de un tribunal turc

Grupul a luat nastere in 1989, sub numele initial de „The Cranberry Saw Us”. Pe langa rockul alternativ, trupa abordeaza si stilurile indie pop ÅŸi punk, cu influente de folk irlandez. Si-au castigat faima cu albumul Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? (1993), care s-a vandut in 5 milioane de copii in intreaga lume. Lansarea albumului de debut a fost urmata de un turneu american. Concertele live determina difuzarea piesei Linger in heavy-rotation pe canalul MTV si pana la sfarsitul anului, melodia devine un hit imens. Urmeaza single-ul Dreams, care consolideaza ascensiunea albumului de debut al trupei Cranberries. Trupa intra brusc in atentia caselor de discuri; negocierile se incheie prin semnarea unui contract cu Island Records.

Un an mai tarziu (1994), Dolores O’Riordan se casatoreste cu tour-managerul trupei, Don Burton. Apare al doilea album al trupei, No Need to Argue, produs de Stephen Street, care debuteaza pe locul 6 in topurile americane. No Need to Argue depaseste succesul albumul de debut si castiga trei discuri de platina, cu hituri indelung difuzate precum Zombie sau Ode to My Family. In 1995, urmeaza alte doua single-uri senzationale, I Can’t Be With You si Ridiculous Thoughts si albumul castiga 5 discuri de platina in Canada, unul in Elvetia si sapte in SUA. The Cranberries sunt pe culmile succesului.

Citeste si:  Podoaba capilara asculta de iubite

Concomitent, apar insa si primele zvonuri ca Dolores O’Riordan intentioneaza sa paraseasca formatia pentru a urma o cariera solo. Trupa neaga vehement si Cranberries intra in studio pentru un al treilea album realizat in colaborare cu producatorul Bruce Fairbairn, vechi colaborator al celor de la Aerosmith. To the Faithful Departed se lanseaza in 1996, inregistrand un loc secund in UK Album Chart si locul 4 in topul Billboard 200. Primul single, Salvation, suscita acelasi interes ca hiturile anterioare al trupei – ajunge numarul 1 in topul „Modern Rock Tracks chart” din Billboard Magazine. Grupul anuleaza insa un turneu programat in Australia si Europa, determinand reaparitia zvonurilor legate de plecarea solistei Dolores O’Riordan.

Trei ani mai tarziu, in 1999, The Cranberries isi lanseaza cel de-al patrulea album de studio Bury the Hatchet, continand hituri precum Promises, Animal Instinct, Just My Imagination si You & Me. Incep un turneu modial care dureaza pana in vara anului 2000, de departe cel mai mare si mai rasunator turneu din cariera trupei. Anul 2000 este anul in care apare un album „greatest hits” – Stars – The Best of 1992 – 2002. Doi ani mai tarziu, The Cranberries ies din nou intr-un scurt turneu european, iar in 2003 canta in deschiderea mai multor concerte ale greilor de la Rolling Stones.

Citeste si:  Iubiri la inchisoare

In septembrie 2003, membrii trupei anunta ca vor lua o pauza de pentru a se concentra pe proiecte solo. De-atunci, solista Dolores O’Riordan a colaborat la numeroase proiecte muzicale si a scos doua albume, Noel Hogan a inceput un nou proiect intitulat Mono Band, urmat de formarea trupei Arkitekt alaturi de Richard Walters, iar Fergal Lawler a colaborat cu The Low Network, Walter Mitty si The Realists, The Last Days Of Death Country, atat ca muzician, cat si ca producator.

La Bucuresti, fanii Cranberries vor asculta piese clasice din anii ’90, cele mai faimoase hituri Cranberries, cat si piese de pe cele doua albume solo al solistei vocale „Are you listening” (2007) si „No Baggage” (2009).

Biletele, la pretul de 120 RON – Gazon B, 140 RON – tribuna, 170 RON – tribuna oficiala si 190 RON – Gazon A pot fi achizitionate prin reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro. Biletele vor putea fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu nr. 56.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.