Tatal-fantoma

„Strainul de paradis” Robert Traum se intalneste la „Cinema Paradiso” cu proiectionistul Sami, batranul prieten al familiei sale de mult plecata din Lumea veche pe noul continent. La capatul unei calatorii plina de aventuri, mister, peripetii comice si dramatice, gaseste iubirea – de sine si de ceilalti.

TATAL FANTOMA are un punct de plecare in nuvela „Almost Oriental” a scriitorului si scenaristului american Barry Gifford („Wild at Heart”, „Lost Highway”, „Perdita Durango”) care, de altfel, are si o aparitie cameo in film.

Citeste si:  Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii

Comedie dulce-amara, filmul spune o dubla poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre un american (Marcel Iures in primul sau rol comic, mentionat de revista Empire ca „un erou genial”) reintors in tara natala a tatalui – gangster in clanul Siegel-Lanski, element autobiografic al lui Gifford – si Tanya (Mihaela Sirbu, apreciata de Variety drept un “exceptionala”) si dragostea pentru cinematograful de alta data, nomad, popular, naiv si generos.

Omagiu tandru si nostalgic adus unei epoci apuse, TATAL FANTOMA imbina stilistic cinema-ul postmodern cu cel clasic, gratie si imaginii semnate Liviu Marghidan si coloanei sonore originale compuse de Johannes Malfatti, alternata de hit-uri clasice precum Breakfast in America al trupei Supertramp.

Citeste si:  Trupa Motor va canta in deschiderea concertului Depeche Mode de pe 16 mai

Alaturi de Marcel Iures si Mihaela Sirbu, in film joaca Valer Dellakeza, Mihai Constantin, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Mimi Branescu, Nicodim Ungureanu, Mirela Oprisor, Vitalie Bantas si Marcello Cobzariu.

TATAL FANTOMA reprezinta debutul in lungmetraj al scenaristului si producatorului Lucian Georgescu.

Filmul a fost prezentat in avanpremiera extraordinara in cadrul Festivalului International de Film Transilvania 2011 si a fost selectionat in competitiile Festivalurilor Internationale de Film de la Montreal (premiera mondiala), Uruguay, Mannheim-Heidelberg, Byron Bay (Australia), Capetown (Africa de Sud) si Mons, precum si la selectiile de film national si european de la Londra si Chicago.

Citeste si:  e7.ro - chiar de toate

TATAL FANTOMA este distribuit international de compania House of Film din Beverly Hills si in Romania de Transilvania Film. Premiera nationala este stabilita pentru data de 2 martie.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.