Targul Martisorului Muzeul National al Taranului Roman 27 februarie – 3 martie 2013

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta in perioada 27 februarie – 3 martie 2013, la Targul Martisorului.

Intrat in obisnuinta publicului bucurestean, Targul Martisorului continua sa experimenteze prin criteriile de selectie care vizeaza valoarea obiectului handmade si inovatia, un grad de creativitate care sa situeze participantii in sfera artistica si a unui mestesug capabil sa fie reinnoit. Selectia urmareste si anul acesta ca Targul Martisorului sa aiba o oferta foarte bogata, usor reperabila prin diversitatea si unicitatea martisoarelor, fie ca au ca sursa de influenta lumea taraneasca, fie ca recupereaza stiluri artistice sau provenite din contextul urban (de la obiectul manufacturat, la amprenta unui design contemporan, la banda desenata sau personaje din mitologia taraneasca si urbana) sa comunice cu expresivitate, imaginatie, simt al umorului si o buna stapanire a materiilor cu care sunt create. Suntem interesati si de aducerea in atentia publicului cumparator a anumitor categorii de martisoare care trimit la o serie de revizitari ale trecutului recent ca, de exemplu, martisorul de oras, martisorul rustic, martisorul tip goblen, martisorul traditiilor reinventate sau miniaturile din sticla ale anilor optzeci ca un contrapunct la creatiile ultimilor ani, in care principala expresie este cea a obiectului handmade. Povestea martisorului prinde zeci si zeci de chipuri in cusaturi, fire de lana, fetru, lut, lemn, hartie manuala, piele, plastic, metal si alte materii interesant exploatate.

Citeste si:  Proiector AstroStar - puterea stelelor de pe Cer

Decoram targul si cu cateva gusturi proaspete si dulci de turta dulce, kurtos kalacs, mere si prajituri de casa, suc natural de mere, fructe uscate si miere.

De asemenea, invitam ca participanti scoli, fundatii, asociatii, organizatii care au ca activitate actiuni cu caracter umanitar.

Prin targ:
Piesa de teatru cu papusi si umbre, Baba Dochia, sustinuta de trupa Tropaiele – coordonator Beatrice Iordan, sambata, 2 martie 2013, ora 13, sala Atelierului de creativitate.

Citeste si:  Fa ordine in calculator

Orarul targului: orele 10 – 18.
Bilet de intrare: 6 lei pret intreg, 3 lei pret redus (elevi, studenti, pensionari)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.