Tanara regizoare Ariana Pendiuc, confirma: al doilea an consecutiv, al doilea film la Cannes

Cel mai tanar regizor roman al carui film a fost selectionat la Festivalul de Film de la Cannes in 2010, Ariana Pendiuc (25 ani) isi confirma valoarea in 2011. Filmul “Micile Vedete la scoala”, regizat de ea si produs de sora sa, Ema Pendiuc, vedeta TVR3, protagonista in film, a fost selectionat, la cel mai prestigios festival de film din lume, la sectiunea Short Film Corner.

Declaratie Ariana Pendiuc: “Atunci cand filmele tale sunt selectionate, doi ani consecutiv la Festivalul de la Cannes, este clar ca nu mai e vorba de norocul incepatorului, ci mai degraba de perseverenta si multa munca. Anul trecut, dupa ce m-am intors de la Cannes, impreuna cu sora mea, am infiintat prima scoala de film si televiziune pentru copii din Romania, Școala Micile Vedete, www.micilevedete.ro. In doar 10 luni am instruit peste 100 de copii si am facut 3 filme de scurt metraj impreuna cu ei, iar ultimul, cel in care Micile Vedete joaca alaturi de sora mea, a fost selectionat vineri, la Festivalul de Film de la Cannes 2011”

Citeste si:  Voluntariatul

Declaratie Ema Pendiuc: “Daca filmul nostru de debut a fost selectionat la Cannes anul trecut, asteptarile anul acesta erau cu atat mai mari. Si iata ca n-am dezamagit, ba din contra. Pe langa filmul “Micile Vedete la scoala” in care sunt tare mandra ca am jucat alaturi de copiii pregatiti de noi, care au varste intre 5 si 11 ani, anul acesta la Cannes, a fost selectionat inca un film, “Semnul Timpului”, produs tot de mine, dar regizat de Cosmin Croitoru, directorul de imagine al tuturor filmelor noastre. Asadar echipa pe care o formam impreuna cu el da roade, iar anul acesta, mergem la Cannes cu doua filme.”

Citeste si:  Podoabe nepretuite - Dana Coteanu

Lucrul de care sunt insa cel mai mandre surorile Pendiuc este faptul ca au avut mana buna cu copiii de la Școala Micile Vedete pe care i-au selectat de la cele mai bune scoli din Bucuresti si le-au oferit o pregatire care este unica in Romania. Inainte de filmari, cel putin trei luni, toti copiii au facut simulari cu ajutorul aparaturii profesionale, exact ca pe un platou de film, au luat lectii de dictie, de prezentare in fata camerei de filmat. Au avut chiar si un mentor in domeniul televiziunii, in persoana matinalului de la Antena 1, Dani Otil.

Citeste si:  Functia din cartea de vizita vs. cea din cartea de munca

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.