TAKUMI KATO, cel mai la moda percutionist japonez, pentru prima oara in Romania, pe 25 noiembrie

Unul dintre cei mai in voga cantareti de taiko (tobe traditionale japoneze) Takumi Kato (29 de ani), va concerta joi, 25 noiembrie a.c. cu incepere de la ora 20:00, in Aula Universitatii Romano-Americane (Bucuresti, Bulevardul Expozitiei nr. 1B, sector 1).

Concertul sustinut de Takumi Kato sub titlul Invocarea Zeilor: Misterul tobelor japoneze face parte din turneul din 2010 al artistului care cuprinde spectacole sustinute in: Statele Unite (Chicago si Pittsburgh), Romania (Bucuresti si Oradea) si Croatia (Zagreb). Prin acest turneu Kato promoveaza muzica traditionala japoneza redata prin instrumente de percutie cunoscute sub numele de taiko (tobe traditionale japoneze).

Concertul de la Bucuresti din 25 noiembrie va fi precedat de un workshop desfasurat in foaierul Universitatii Romano-Americane (corp C) intre orele 17.00 si 19.00. In cadrul acestui workshop Takumi Kato isi va demonstra abilitatile de percutionist si ii va invita pe cativa dintre membrii audientei sa participe la o reprezentatie interactiva pentru a-i introduce in tainele tobelor japoneze.

Citeste si:  Sani de vedeta

Evenimentul, organizat in Romania de Centrul de Studii Romano-Japoneze (CSRJ) din Universitatea Romano-Americana, de creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA si de J-Wind Creative Consultants SRL cuprinde, pe langa concertul de la Bucuresti, inca o reprezentatie care va avea loc sambata, 27 noiembrie (cu incepere de la ora 19:00) la Oradea (Teatrul de Stat pentru Copii si Tineret Arcadia).

In cadrul reprezentatiilor din Romania Takumi Kato va interpreta compozitii proprii folosind taiko de diverse marimi, precum si oodaiko (cea mai mare toba taiko, avand un diametru de 1,60 m). Kato este castigatorul sectiunii de oodaiko la Concursul International de Tobe Japoneze desfasurat la Tokyo in 2008 si considerat a fi unul dintre cei mai talentati interpreti din lume la acest instrument.

Citeste si:  Deschidere afacere

Intrarea la concertele si workshop-urile sustinute de Takumi Kato este libera si se face pe baza unei invitatii care poate fi obtinuta prin inscrierea pe site-ul http://www.creativebucuresti.org/taiko.html .

Despre:

Takumi Kato s-a nascut in 1981 in orasul Ena, prefectura Gifu, Japonia.

A fost atras de muzica inca din copilarie, incepand sa ia lectii de vioara de la varsta de 3 ani.

In 1993 devine cel mai tanar component al orchestrei civice din orasul natal.

Prima intalnire cu tobele japoneze a avut loc in liceu, la 16 ani, cand a castigat Concursul de Arte Traditionale desfasurat la Nagoya Dome, sectiunea tobe japoneze, concurs la care au participat peste 1000 de persoane. Kato a castigat acest concurs trei ani la rand, intre 1997 si 1999, perioada in care a sustinut peste 120 de concerte publice in diverse regiuni ale Japoniei.

In perioada studentiei a vizitat in repetate randuri Statele Unite ale Americii, unde se afla si in timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Impresionat de suferinta celor din jur, Kato si-a propus sa se dedice muzicii ca simbol la pacii.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 22-28 februarie

Din 2004 a devenit ucenic la celebra Fundatie Culturala Kodo care isi propune atat sa pastreze traditia tobelor japoneze, cat si sa exploreze posibilitatea producerii de sunete noi cu instrumentele traditionale de percutie.

Dupa perioada de ucenicie, a revenit in SUA unde a sustinut o lunga serie de concerte.

In 2008 a castigat cel de-al 7-lea Concurs International de Tobe Japoneze din Tokyo la sectiunea oodaiko.

In 2009 a infiintat in orasul Ena un studio propriu, pe care l-a numit Nukumori no mori (Blandetea padurii).

Intre 2001 si 2009, Kato a sustinut, in special in Statele Unite ale Americii, peste 100 de workshop-uri si concerte de oodaiko si taiko.

Site oficial Takumi Kato: www.nukumorinomori.com


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.