fbpx

Stresul profesional in nuante de roz

Stresul, se zice, este boala cea mai raspandita a secolului in care cu drag traim si muncim. Asta, cu siguranta, o spun pesimistii. Noi, in spiritul FLU, spunem ca exista si o parte pozitiva a unui mediu stresant, agitat de munca. Mai spunem ca suntem, noi fetele mai ales, capabile sa ne adaptam perfect la medii tensionate de lucru si reusim sa aratam acest lucru in fiecare zi, ajungand acasa calme, zambitoare, gata sa ne dedicam familiei, vietii noastre personale dupa o zi infernala de lucru.

Totul tine de autocontrol si de calmul interior pe care e bine sa il pastram. Totusi, trebuie sa admitem ca uneori este foarte greu sa facem fata cu seninatate stresului profesional cotidian, dar nu imposibil… Odata ce invatam sa lucram intr-un mediu agitat, cu dead-line-uri stranse si cereri ce par sa nu se mai termine, totul pare sa se aseze, sa se lumineze si ajungem sa ne simtim in astfel de medii ca pestele in apa. Chiar daca la inceput aceasta stare nu vine usor, va recomand sa va ganditi la urmatoarele lucruri pozitive, autosugestive atunci cand aveti senzatia ca nu mai rezistati presiunii:

Citeste si:  Filme regizate de Pedro Almodovar si Quentin Tarantino concureaza anul acesta pentru Palme d'or

Tensiunea si agitatia create la birou starnesc creativitatea. Exista persoane care se simt atat de bine intr-un mediu agitat, incat jura ca este singurul mod in care pot crea. Agitatia, miscarea continua le inspira si le ofera noi perspective. Ideile par sa vina mai usor atunci cand presiunea timpului ne strange. Stiti cum se spune… unii oameni lucreaza foarte bine sub presiune.

Dead-line-urile va lucreaza si va perfectioneaza continuu abilitatile de time management. Partea proasta este ca probabil veti deveni dependente de un astfel de mediu stresant. In schimb, veti reusi sa terminati in ore ceea ce altii se chinuie sa termine in zile. Profitati de acest ritm si incercati sa va perfectionati aceste abilitati.

Ritmul de lucru alert este direct proportional cu ritmul de asimilare a informatiilor si cu ritmul de invatare. Indiferent cata experienta de munca aveti, intotdeauna exista lucruri noi de invatat. Firesc, acolo unde exista eficienta, exista si rezultate. Fiti pregatite mereu pentru nou, fiti deschise la provocari profesionale, este cale sigura catre succes.

Stresul, desi de cele mai multe ori daunator, folosit in propriul interes, dezvolta abilitati profesionale de exceptie: multi-tasking, atentie distributiva, atentie la detaliu, orientarea catre obiectiv, etc. Fiti primele in tot ce faceti, luati initiative inaintea sefului, inaintea colegului, folositi presiunea si stresul pentru propriul interes.

Un sef care latra, nu musca. Ei da, e adevarat, un mediu stresant este de cele mai multe ori determinat de un sef stresant, unul care urla, striga, stabileste obiective imposibile, asteapta de la toata lumea sa dea totul pana la ultima suflare. N-am sa va sfatuiesc sa mergeti impotriva valului creat de el, ci am sa va sfatuiesc sa va amintiti ca, odata ce treaba e bine, eficient si temeinic facuta, cainii nu pot decat sa latre, iar caravana trece.

Citeste si:  Darth Vader, cel mai rau personaj de film din istorie, potrivit unui clasament realizat de The Times

Nu in ultimul rand, nu pierdeti din vedere un aspect esential – activitatea continua ne mentine in forma fizica si consuma calorii ca pe banda de alergare. Asa ca profitati de orice pretext pentru a face o tura tonica pana la etajul de deasupra pe scari, nu cu liftul. Veti avea ocazia sa folositi cele cateva minute pentru a va calcula urmatorul pas, iar in acelasi timp veti putea sa puneti in miscare circuitele sangvine, ceea ce e vital pentru cineva care traieste intr-un mediu stresant.

2 Comentarii
  1. Inteleg atitudinea optimista pe care vrei sa o imprimi si inteleg beneficiile ei. Dar parca sunt zile cand chiar nu reusesc sa vad \”rozul\” din lucruri desi ma straduiesc. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.