Strauss Festival Orchester din Viena va concerta, pe 20 septembrie, în faţa Ateneului Român

Prestigioasa Strauss Festival Orchester, care sărbătoreşte 30 de ani de la înfiinţare, va concerta, în seara zilei de 20 septembrie, la Bucureşti, în faţa Ateneului Român, în cadrul Festivalului Vienna Music Film 2008.

Cunoscută pentru muzicienii săi desăvârşiţi, Strauss Festival Orchester interpretează un repertoriu bogat, de la clasici la compozitorii familiei Strauss şi maeştrii operetei vieneze, toate sub bagheta lui Peter Guth, cel care a înfiinţat ansamblul în urmă cu trei decenii.

Evenimentul face parte din seria de concerte care vor avea loc în Piaţa George Enescu din faţa Ateneului Român, în perioada 17-21 septembrie, în cadrul Vienna Music Film Festival 2008, o manifestare care va readuce, şi anul acesta, atmosfera vieneză în Bucureşti, prin muzică şi proiecţii de spectacole.

Citeste si:  Cum iti dai seama ca seful nu te place

În prima seară festivalului, va avea loc concertul Romanian Piano Trio, cu Horia Mihail la pian, Alexandru Tomescu la vioară şi Răzvan Suma la violoncel, urmat de proiecţia concertului tradiţional de Anul Nou de la Viena, din 2008.

Pe parcursul celor cinci zile ale festivalului, vor mai evolua Gabriel Croitou la vioară, alături de Toma Popovici la pian, ansamblul Ad Libitum, Corul Acapella şi soprana Judith Halasz, alături de Spirit of Vienna Ensemble.

Citeste si:  Bancile sprijina literatura tanara

În fiecare seară, după concerte, spectatorii vor putea viziona proiecţii ale unor spectacole, precum “Elixirul dragostei” de Gaetano Donizzeti, “Traviata” de Giuseppe Verdi, “Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, montate la Viena, sau ale unor concerte ale Filarmonicii din Berlin, sub bagheta lui Herbert von Karajan, celebrul dirijor de la naşterea căruia se împlinesc, în 2008, 100 de ani.

Citeste si:  COPII ROMANI CU BOLI CARDIOVASCULARE GRAVE OPERATI GRATUIT IN FRANTA -Campania ”Inimi pentru Copii” trimite primele cazuri la tratament –

Vienna Music Film Festival este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin centrul de proiecte culturale, ArCuB, în parteneriat cu primăria Vienei.

La ediţia din 2007 a evenimentului, pe lângă proiecţii de filme şi concerte în aer liber, în Piaţa George Enescu au fost amenajate un ring pentru lecţii de vals de la profesionişti, cafenele, standuri cu suveniruri şi grădini cu arbuşti.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.