Sony Odo

Dupa atatea documentare, campanii si avertizari cu privire la mediu si la felul in care ii facem rau zilnic a aparut in sfarsit si tendinta de a proteja natura cu tot ce inseamna ea. Reciclarea hartiei, a plasticului si a obiectelor electronice, economisirea apei si a energiei sunt puncte principale in discutiile noastre. Tocmai de aceea, producatorii de electronice si electrocasnice incearca sa se adapteze noilor conditii si sa scoata pe piata produse pe placul ecologistilor.

Pasii sunt mici, dar siguri. Mai toate produsele ecologice sunt inca in faza de concept, dar trebuie sa recunoastem ca sunt cu adevarat eco friendly. Cosul de gunoi care descompune deseurile, frigiderul care economiseste energie, masina de spalat vase fara apa… teoretic avem tot ce ne trebuie pentru a incepe sa protejam mediul. Ramane de vazut cand vor fi aceste produse disponibile pentru publicul larg.

Citeste si:  Insula Socotra, o calatorie in timp

Si cand zic ca avem tot ce ne trebuie chiar vorbesc serios. Odata cu gama Sony Odo, chiar nu ne mai lipseste nimic. Sony a fost lider al inovatiilor in domeniul tehnologiei, dar in ultimul timp parca l-au mai intrecut unul si altul. Acum cei de la Sony incearca sa-si recastige pozitia de lider, transformand gadget-urile fara de care nu mai putem trai in produse ecologice.

Obiectele din gama Odo protejeaza mediul economisind energia. Nu au nevoie de baterii sau incarcare la priza pentru ca energia de care au nevoie se poate produce manual, de catre utilizator.

Camera foto Spin N’Snap are in parti doua orificii mici, de marimea unui deget. Inainte de a face poza introduci cate un deget in orificii si invarti de cateva ori. Energia produsa este suficienta pentru a face o fotografie. Nu exista ecran, deci pozele se pot vedea doar dupa ce sunt descarcate.

Citeste si:  Ce faci dupa job

Push Power este un player video de dimensiuni reduse, cu ecran, care functioneaza dupa ce este „tarat” de cateva ori pe masa. Astfel se invarte rotita din partea inferioara, producand energia de care e nevoie pentru a viziona un film scurt.

Camera Video Crank N’Capture functioneaza cu ajutorul unei… manivele, intocmai ca si camerele vechi folosite cu decenii in urma. Imaginile inregistrate nu se succed rapid si lin ca intr-un film adevarat, ci par „retezate” ca intr-un film animat.

Citeste si:  Ceva istorie, ceva sange, mult carton

Castile Pull N’Play, cu radio FM incorporat isi primesc energia atunci cand tragi de cablul din interiorul lor. Nu e prea placut sa mergi pe strada tragand de un cablu, dar ce nu facem noi pentru mediul mediul inconjurator…

In caz ca te afli undeva unde nu te poti misca prea mult pentru a furniza energie gadget-ului, exista si Juice Boxes, un obiect de marimea unui card care se indoaie ca un acordeon si functioneaza ca o baterie solara.

Poate ca produsele Odo arata ca niste jucarii, dar nu sunt deloc asa. Aspectul lor a fost insiprat de creativitatea, energia si curiozitatea copiilor, dar sunt destinate adultilor, celor care vor si incearca sa protejeze atat cat se poate mediul.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.