Singapore

Please select a featured image for your post

Republica Singapore este un oras insular, un stat si cea mai mica tara din Asia de sud-est. Aceasta se afla la o distanta de 137 km nord de ecuator si in sudul Peninsulei Malay si a statului Malaysian, Johor. Numele Singapore provine din limba sanscrita si inseamna orasul leului, singa (leu) si pura (oras). Orasul tipic asiatic, pastreaza si in zilele noastre stravechiile traditii chinezesti, malaeziene si indiene de feng shui sau de cultul stramosilor. Cele mai importante atractii turistice sunt situate in districtele Orchard Rd, Chinatown si Little India. Arab St. este centrul musulman al orasului, aici gasindu-se textile traditionale, esarfe indoneziene, matasuri, diferite specii de trandafiri si esente florale. Aici se afla, Sultan Mosque, cea mai mare si mai vizitata moschee din Singapore si Malab Muslim Jama-ath, mai mica insa nespus de frumoasa. Orasul colonial gazduieste atractii turistice precum Empress Place Building, o cladire impresionanta construita in stil Victorian, acum fiind sediul unui muzeu, unei galerii de antichitati si a unui restaurant de lux. Aici mai pot fi vazute biserici impozante precum St. Andrews Cathedral si Cathedral of the Good Stephard si cladirea in care se afla Hotelul Raffes, simbol al luxului oriental.
Citeste si:  Proceduri program de audit
Orchard Rd, este cea mai moderna si luxoasa zona a orasului, hoteluri de inalta clasa, centre comerciale, restaurante, baruri si locaruri de noapte gasindu-se la tot pasul. Little India este o zona modesta insa foarte frumoasa, cu numeroase magazine, in aer plutind miresme de mirodenii rare si de parfumuri. Cea mai vizitata zona a orasului este Insula Sentosa, datorita numeroaselor parcuri, muzee, plaje, acvarii, restaurante si facilitatilor puse la dispozitie pentru practicarea sportului.
Citeste si:  Au fost decernate premiile Globul de aur 2009
Night Safari, este o gradina zoologica, cu o suprafata de 40 ha de jungle, unde se pot vedea peste 1000 de specii de animale nocturne, dintre care 100 de specii foarte rare si multe pe cale de disparitie, in mediul lor. Gradina Botanica, este una dintre cele mai mari din lume, adapostind peste 600.000 de specii de plante.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 6-12 mai
Fantana Muzicala, este o adevarata opera de arta, cele 19 formatiuni care pot ajunge la 20 de m, dansand printre lumini si culori Singapore nu se afla pe lista destinatiilor de lux, preturile la cazare incepand cu 30 de dolari pe noapte la un hotel de 3 stele si ajungand la 600 de dolari la un hotel de 5 stele. Restaurantele au o bucatarie extrem de variata, cu specificuri diferite, de la mancare europeana pana la mancare chinezeasca sau araba iar preturile sunt foarte mici, 2 dolari find suficienti pentru o masa.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.