fbpx

Serbarile Zapezii la Vatra Dornei

In toata zona Dornelor, peisajul apare bland, iar frumusetea locurilor iti atrage atentia in orice anotimp, facandu-te sa te opresti adesea, fermecata de priveliste. Iarna, largirile de vale dintre Obcine deschid zari argintate, cu palcuri de case imprastiate printre brazi.

La confluenta raului Dorna cu Bistrita Aurie, exista o localitate veche de peste 600 de ani plina de farmec si prospetime – Vatra Dornei. In sezonul de iarna, odata cu deschiderea Serbarilor Zapezii, locurile acestea molcome si blajine se anima de zburdalnicia copiilor si de veselia maturilor. Daca initial aceste serbari se organizau doar in decursul unui sfarsit de saptamana, in ultimii ani ele au devenit aproape o permanenta pe toata perioada cat cei interesati de a petrece bucurandu-se de zapada vin aici pentru un sejur mai lung sau doar pentru cateva zile.

Citeste si:  Mama si fratele actritei Jennifer Hudson au fost ucisi

In acest an, Primaria Municipiului Vatra Dornei organizeaza, in fiecare week-end, incepand cu 6 ianuarie si pana in luna martie, manifestari culturale si sportive, menite sa sporeasca atractia acestei statiuni. Vatra Dornei va ofera in aceasta perioada conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna, dar si posibilitatea de a va bucura de concerte de muzica de toate genurile, de spectacole traditionale bucovinene, dar si de concursuri distractive organizate pe partii.

Iata cateva detalii care te vor convinge sa alegi Vatra Dornei ca destinatie de vacanta in aceasta iarna :
– Partia Telescaun – 3200 m lungime, 400 m diferenta de nivel, instalatie de transport pe cablu tip Telescaun;
– Partia Parc – 900 m lungime, 150 m diferenta de nivel, instalatie de transport pe cablu tip Teleschi şi Baby-schi;
– Pe dealul Runc este amenajata o pista betonata pentru schi fond, pe care traseele sunt de 3 sau 5 km;
– Pentru cei interesati de escalada pe gheata este amenajata Cascada de gheata de la Moara Dracului – Cheile Zugrenilor;
– Plimbari calare sau plimbari cu sanii dotate cu paturi calduroase, trase de cai bine antrenati, pe diverse trasee din imprejurimi;
– Parcul din centrul orasului unde inca mai puteti sa hraniti sau doar sa priviti activitatea zglobie a unor familii de veverite.

Indiferent daca alegeti ca spatiu de cazare un hotel, o pensiune sau o cabana, veti avea placerea sa va bucurati de farmecul ospitalitatii bucovinene. De asmenea, in oras gasiti diferite restaurante si pizzerii cu meniuri bogate, care nu va vor dezamagi prin calitatea produselor oferite. Dar probabil ca cel mai mult va va incanta blandetea si bunavointa localnicilor.

Citeste si:  Cum sa devii angajatul perfect

Oricate zile ar avea sejurul pe care vi-l propuneti aici, veti constata in ultima zi ca aici ati dori sa locuiti si va va cuprinde dorul de acest loc inainte de a pleca.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.