Salman Rushdie favorit la Man Booker Prize

După ce a fost premiat cu Best of Booker, Salman Rushdie a intrat şi pe lista de 13 cărţi selecţionate pentru Man Booker Prize 2008, alese dintre 112 manuscrise, dintre care 103 au fost înscrise, iar 9 introduse de juriu pe liste, potrivit site-ului oficial.

Romanul „The Enchantress of Florence” al lui Salman Rushdie figurează pe lista din acest an a Man Booker Prize alături de „The White Tiger” a lui Aravind Adiga, „Girl in a Blue Dress” a lui Gaynor Arnold, „The Secret Scripture” de Sebastian Bary, „From a to X” de John Berger, „The Lost Dog” de Michelle de Kretser, „Sea of Poppies” de Amitav Ghosh, „The Clothes on Their Backs” de Linda Grant, „A Case of Exploding Mangoes” de Mohammed Hanif, „The Northern Clemency” de Phillip Hensher, „Netherland” de Joseph O’Neil ÅŸi „A Fraction of the Whole” de Steve Toltz.

Citeste si:  Lansare Album Maximilian: "Volumu' la maxim...ilian!!!"

Juriul din acest an, prezidat de Michael Portillo a fost format din fostul membru al parlamentului, Alex Clark, scriitoarea Louise Doughty, fondatorul librăriilor Ottakar, James Heneage şi jurnalistul Hardeep Singh Kohli.

Lista scurtă a Man Booker Prize din acest an va fi făcută publică pe 9 septembrie în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la biroul Man Group din Londra. Câştigătorul va fi anunţat pe 14 octombrie într-o ceremonie organizată la Guilhall, în Londra.

Citeste si:  Songs for Tibet- lansat inaintea JO

Autorul britanic Salman Rushdie a câştigat pe 10 iulie premiul „Best of Booker” pentru romanul „Midnight’s Children”, marcând astfel cea de a 40 – a aniversare a decernării premiilor literare „Man Booker Prize”.

Volumul său a câştigat premiul „Man Booker” în 1981, iar autorul de origine indiană a fost favoritul publicului care a votat online pentru a decide cine va primi acest premiu special.

Citeste si:  Gheorghe Hagi

Scriitorul în vârstă de 61 de ani, al cărui roman din 1988 „The Satanic Verses” a revoltat mai mulÅ£i musulmani ÅŸi a generat ameninţări cu moartea la adresa lui Rushdie, a câştigat de asemenea premiul aniversar „Man Booker” decernat în 1993, cu ocazia împlinirii a 24 de ani a premiilor literare Booker.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.