fbpx

Rosia Montana. Memoria obiectelor O invitatie la Rosia Montana printre obiecte purtatoare ale memoriei celor care au locuit acele parti ale Muntilor Apuseni

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta vineri, 6 februarie 2015, de la ora 18, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei Rosia Montana. Memoria obiectelor. (expozitia poate fi vizitata pana pe 22 februarie)

…O lume infatisata prin obiecte in contextul lor de origine. O lume bogata, inevitabil fragmentara, alcatuita din obiecte oferite acestei expozitii de locuitorii Rosiei Montane; obiecte felurite, obiecte uitate prin poduri sau pivnite, altele utilizate zi de zi; obiecte obisnuite sau exceptionale, caracteristice unor ocupatii, unui mod de viata; obiecte profane sau de cult, obiecte memoriale, impreuna cu marturiile detinatorilor despre insemnatatea lor. Un drum spre povesti, amintiri, anecdote, istorie…

Citeste si:  Oferte speciale cu 30% mai mici, modele noi deosebite la www.tarafashion.ro

…O imagine aparte a unei lumi reconstituita pornind de la obiecte si relatiile dintre acestea, intrebari si raspunsuri posibile despre om…

…O selectie de obiecte din colectia Muzeului National al Taranului Roman schiteaza un alt palier narativ al expozitiei despre Rosia Montana: o explorare a frumosului comun, pana de curand parte a vietii de zi cu zi, acum pe cale de a se pierde…

…O expozitie in care vizitatorul este invitat intr-o calatorie imaginara si concreta in acelasi timp. Calatoria prin Rosia Montana – fragmentara, eterogena, contradictorie si incitanta – indemn la revenire si la intelegere…

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana pe 22 februarie 2015, de marti pana duminica, intre orele 10 si 18. Intrarea este libera.

Citeste si:  Naomi participa la Mamaia

Expozitia se desfasoara in cadrul Zilei Rosiei Montane, un eveniment al Campaniei Salvati Rosia Montana, cu sprijinul si gazduirea Muzeului National al Taranului Roman. Expozitia „Rosia Montana. Memoria obiectelor” este organizata de Asociatia ARA – Arhitectura. Restaurare. Arheologie, Muzeul National al Taranului Roman si Asociatia Bucuresti – pro urbe.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.