Rio de Janeiro

Please select a featured image for your post

Rio de Janeiro, in traducere Rau de ianuarie, este numele unui stat si oras din sud-estul Braziliei. Faima acestuia se datoreaza plajelor cu hoteluri aliniate, a Copacabanei si Ipanemei, a giganticei statui a Mantuitorului de pe muntele Corcovado si nu in ultimul rand datorita carnavalului anual.
Numele de Rio i-a fost dat de catre exploratorul portughez Gaspar de Lemos, pentru ca a crezut ca e mai degraba o gura de rau decat un golf. Orasul e impartit in mai multe regiuni: Centro sau centrul istoric, Zona de sud faimoasa pentru plajele sale, Zona de nord sau industriala, Zona de vest si regiunea Barra de Tijuca.
In Centro, artactiile turistice sunt Biserica Candalaria si Catedrala modernista, Teatrul Municipal si cateva muzee.
Aici se afla si cartierul Lapa, celebru datorita vietii de noapte agitate, un loc destul de periculos, insa unde distractia e garantata. Zona de sud e formata din cateva cartiere, cele mai cunoscute fiind Ipanema, Copacabana si Leme. Acestea, impreuna cu inca cateva, formeaza linia de coasta a orasului.
In aceasta zona se afla Muntele Paine de Zahar, ce se inalta din mare, in varful acestuia putandu-se ajunge cu telecabina accesibila de pe Dealul Urca, care ofera o minunata priveliste asupra Muntelui Corcovado. In Zona de nord se afla Stadionul Maracana, acesta fiind stadionul de fotbal cu cea mai mare capacitate din lume datorita celor 200.000 de locuri.
Ipanema e cel mai stilat district al orasului, locul ideal pentru cumparaturi, clubbing si diferite activitati.
Zona de vest este regiunea metropolitana cea mai indepartata de centrul orasului, incluzand mai multe cartiere precum Barra de Tijuca, acesta atragand in special sectorul bogat al populatiei.
Rio este un oras al contrastelor, o mare parte din acesta concureaza cu cele mai mari metropole ale lumii, iar cealalta parte e formata din locuitorii care inca traiesc in gospodarii sarace si mahalale, numite favelas, construite in general pe dealuri.
Citeste si:  Sun Plaza va aprinde cea mai mare instalatie de Craciun din lume
Cea mai cunoscuta manifestare din Rio de Janeiro o reprezinta carnavalul, ce atrage anual mii de turisti din intreaga lume. Acesta include faimoasele parade Escolas de Samba si blocos de carnaval, care strabat orasul. Cele mai faimoase trupe sunt: Corao do bola preta, parada ce are loc in centrul orasului, Trupa Ipanemei care este trupa homosexualilor si care strabat plaja Ipanema si Suvaco de Cristo, parada ce are loc in gradina botanica, numele acestora insemnanad Subsoara lui Cristos.
Citeste si:  "DOI DINTRE NOI"
In timpul unei plimbari de-a lungul plajelor, turistii pot admira Monumentul ridicat in amintirea celui de-al doilea razboi mondial, Muzeul Modern de Arta, Catedralele, Teatrul Municipal, Gradina Botanica ce adaposteste peste 700 de plante exotice, palmieri imperiali, arbori de cafea, specii ale junglei braziliene si nuferi uriasi si nu in ultimul rand Palatul Guanabara, resedinta si biroul guvernatorului statului.
Citeste si:  Zilele Europene ale Patrimoniului sarbatorite si de Muzeul National al Taranului Roman
Rio de Janeiro, este considerat un loc accesibil tuturor, in privinta preturilor. Ajunsi aici trebuie neaparat sa gustati feijoada, o mancare traditionala din fasole neagra si carne. Bauturile preferate de catre locuitori sunt caipirinha, un cocktail cu lamaie verde, zahar brun si gheata si cachaca, un lichior brazilian. Majoritatea hotelurilor se afla in zona de sud a orasului, intre padurea tropicala Tijuca si golful Baja de Guanabara, avand tarife de la cele accesibile pana la foarte mari. Turistii care doresc sa viziteze zonele rurale din jurul orasului trebuie sa stie ca vaccinul impotriva fabrei galbene este puternic recomandat, existand risc de malarie. Se recomanda de asemenea numai apa fiarta sau imbuteliata, carnea bine gatita iar legumele si fructele bine spalate pentru a evita orice neplacere in timpul sejurului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.