Rezultate surprinzatoare si stralucire la Gala Premiilor Gopo 2012

O editie plina de suspans a Galei Premiilor Gopo si-a desemnat luni noapte, pe 26 martie, castigatorii. 800 de invitati si jurnalisti acreditati au participat la cea de-a sasea editie a premiilor cinematografiei romanesti, desfasurate la Platinum Business & Convention Center din Bucuresti. Sosirea protagonistilor serii pe covorul rosu, cocktailul de intampinare, ceremonia de decernare a premiilor si petrecerea de la final au incantat invitatii prezenti la cel mai important eveniment dedicat filmului romanesc. Gazduita, pentru al doilea an consecutiv, de Andi Moisescu, Gala a fost transmisa in direct si in exclusivitate de ProCinema, si preluata de www.premiilegopo.ro si www.voyo.ro, dar si de mediafatada Cocor Media Channel.

Asa cum era si de asteptat, palmaresul Galei reflecta faptul ca statuetele Gopo au fost extrem de disputate in acest an.

Cristi Puiu a castigat trei premii, pentru Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor si Cel mai Bun Scenariu – toate 3, bineinteles, pentru Aurora.

Dupa ce a strans cele mai multe nominalizari la aceasta editie a Premiilor, lungmetrajul lui Bogdan George Apetri, Periferic, a obtinut premiile pentru Cea mai Buna Actrita intr-un Rol Principal (Ana Ularu), Cea mai Buna Actrita intr-un Rol Secundar (Ioana Flora), Cea mai Buna Imagine (Marius Panduru RSC), Cel mai Bun Montaj (Eugen Kelemen) si Cel mai Bun Film de Debut, premiu pentru care Orange a oferit castigatorului doua tablete. Tot pentru rolul secundar interpretat in Periferic, Ioana Flora a primit, din partea profesionistilor acestui post de televiziune, Premiul Pro Cinema, inmanat pe scena de filmologul si criticul de film Cristian Tudor Popescu.

foto

Bogdan Dumitrache si Adrian Titieni au castigat statuetele pentru Cel mai Bun Actor Intr-un Rol Principal, respectiv Cel mai Bun Actor intr-un Rol Secundar, pentru Din dragoste cu cele mai bune intentii (r. Adrian Sitaru).

foto

Buna! Ce faci? (r. Alexandru Maftei) a primit tot doua premii Gopo, pentru Cele mai Bune Costume (Nicoleta Carnu), respectiv Cel mai Bun Machiaj si Cea mai Buna Coafura (Dana Roseanu – aflata la al patrulea Gopo – si Domnica Bodogan) – un premiu pentru care castigatoarele au primit din partea MAC produse cosmetice profesioniste. Radu Aldea, operatorul filmului, a obtinut premiul acordat de asociatia colegilor sai de breasla, Romanian Society of Cinematographers (RSC) / Societatea Operatorilor din Romania.

foto

Lungmetrajul de animatie scris, produs si regizat de Anca Damian, Crulic – Drumul spre dincolo, a obtinut statuetele pentru Cea ma Buna Muzica Originala (Piotr Dziubek), precum si pentru Cel mai Bun Sunet (Piotr Witkowski, Sebastian Wlodarczyk).

Citeste si:  The Back of my Closet la Friends and Co Bar din Constanta

Dan Toader, creatorul decorurilor pentru Daca Bobul nu Moare (r. Sinisa Dragin), a castigat premiul pentru Cele mai Bune Decoruri, iar regizoarea Anca Miruna Lazarescu a primit atat Premiul Tanara Speranta, cat si pe cel pentru Cel mai Bun Film de Scurt Metraj.

Vorbitor, productia HBO Europa Centrala semnata Radu Muntean si Alexandru Baciu, si-a adjudecat Premiul pentru Cel mai Bun Film Documentar, producatorii filmului – Carmen Harabagiu, Aurelian Nica si Andrei Cretulescu – primind statueta pe scena, de la vedeta „Romania, te iubesc!”, Alex Dima.

Melancholia (r. Lars von Trier) a adunat cele mai multe voturi la categoria Cel mai Bun Film European, aducand distribuitorului Independenta Film cel de-al patrulea Premiu Gopo, de asta data primit din mainile Corinei Vintan si ale lui Didier Dutour, directorul Institutului Francez din Bucuresti.

Momente emotionante, atat pe covorul rosu, cat si in cadrul Galei, au fost prilejuite de castigatorii Premiilor Gopo pentru Intreaga Cariera – Iurie Darie, respectiv Intreaga Activitate – Tamara Buciuceanu-Botez. Aplaudati la scena deschisa si prezentati cu mult farmec de Irina Margareta Nistor, respectiv Irina Petrescu si Bruno Roche, Directorul General Apa Nova, cei doi veterani ai filmului romanesc au oferit momente memorabile celor prezenti in sala, dar si telespectatorilor.

foto

foto

Castigatorii Premiilor Speciale, asistentul de imagine Dumitru Gaita, al carui trofeu a fost inmanat de operatorul Florin Mihailescu, respectiv Lidia Luludis, care a primit Premiul Gopo din mainile nominalizate la Cesar, Viorica Petrovici, au fost, de asemenea, emotionati de primirea pe care le-au facut-o colegi de breasla din toate generatiile.

Membrii echipei filmului Nasa, castigator al Premiului Publicului (acordat filmului romanesc cu cel mai mare succes la box office in anul precedent), inmanat de Stela Popescu si Alexandru Arsinel, au fost printre cei mai solicitati invitati ai serii, regizorul Jesus del Cerro si producatoarea Alma Sarbu, dar si actrita Catalina Grama (JOJO) fiind cautati insistent pentru interviuri, fotografii si declaratii.

Trailerele inedite produse de Artistii Invitati ai acestei editii – Mihai Bobonete (Bobo), Cosmin Nedelcu (Micutzu), Mihai Rait si Cosmin Natanticu– au starnit senzatie printre invitati, extrem de amuzati de felul in care cei cinci actori au reusit sa parodieze cele cinci lungmetraje nominalizate la categoria Cel mai Bun Film si estetica fiecaruia dintre acestea. Imbracati de Marks & Spencer, cei patru au fost urmariti in permanenta de fotografi si vedete, inca de la coborarea din Dacia Duster, de pe covorul rosu, si intalnirea cu gazdele primei parti a transmisiunii live, Amalia Enache si Mircea Solcanu. Filmele realizate de acestia vor putea fi vazute de public pe Internet, dar si in cadrul rezumatelor difuzate de ProCinema marti, 27 martie, si miercuri, 28 martie, incepand cu orele 18:30, si in inregistrarea difuzata de Pro TV International pe 31 martie si 1 aprilie, de la 23:30.

Citeste si:  Tine seama de 3 lucruri inainte de a face cadouri la serviciu

Dupa incheierea Galei, castigatorii au fost sarbatoriti in cadrul unei petreceri animate de DJ Teo, de asemenea in cadrul Platinum Business & Convention Center.

Multe dintre tinutele in care nominalizatele sau prezentatoarele diverselor categorii de premii au fost prezente pe covorul rosu in seara de 26 martie au fost create de designerii care au participat pe 8 martie la Gopo Fashion Night, eveniment care s-a desfasurat in Galeria Designerilor Romani din Cocor. Pe site-ul oficial al Galei, www.premiilegopo.ro, precum si pe pagina de Facebook a acesteia, vor putea fi vazute imagini cu toate tinutele care au impresionat pe 26 martie.

Lista completa a castigatorilor

CEL MAI BUN FILM

AURORA (Romania-Franta-Elveția-Germania, 2010)
Producator: Anca Puiu (Mandragora, Parisienne de Production, Bord Cadre Films, Essential Filmproduktion)
Regia: Cristi Puiu

CEL MAI BUN REGIZOR

CRISTI PUIU
AURORA

CEL MAI BUN ACTOR INTR-UN ROL PRINCIPAL INTR-UN FILM DE LUNG METRAJ FICTIUNE

BOGDAN DUMITRACHE
Pentru rolul ALEX din filmul
DIN DRAGOSTE CU CELE MAI BUNE INTENTII

CEA MAI BUNA ACTRITA INTR-UN ROL PRINCIPAL INTR-UN FILM DE LUNG METRAJ FICTIUNE

ANA ULARU
Pentru rolul MATILDA din filmul
PERIFERIC

CEL MAI BUN ACTOR INTR-UN ROL SECUNDAR INTR-UN FILM DE LUNG METRAJ FICTIUNE

ADRIAN TITIENI
Pentru rolul DR. CRISAN din filmul
DIN DRAGOSTE CU CELE MAI BUNE INTENTII

CEA MAI BUNA ACTRITA INTR-UN ROL SECUNDAR INTR-UN FILM DE LUNG METRAJ FICTIUNE

IOANA FLORA
Pentru rolul LAVINIA din filmul
PERIFERIC

CEL MAI BUN SCENARIU

CRISTI PUIU
AURORA

CEA MAI BUNA IMAGINE

MARIUS PANDURU (RSC)
PERIFERIC

Citeste si:  Pretentii salariale realiste

CEL MAI BUN MONTAJ

EUGEN KELEMEN
PERIFERIC

CEL MAI BUN SUNET

PIOTR WITKOWSKI, SEBASTIAN WŁODARCZYK
CRULIC – DRUMUL SPRE DINCOLO

CEA MAI BUNA MUZICA ORIGINALA

PIOTR DZIUBEK
CRULIC – DRUMUL SPRE DINCOLO

CELE MAI BUNE DECORURI

DAN TOADER
DACA BOBUL NU MOARE

CELE MAI BUNE COSTUME

NICOLETA CARNU
BUNA! CE FACI?

CEL MAI BUN MACHIAJ ÅžI CEA MAI BUNA COAFURA

DANA ROSEANU, DOMNICA BODOGAN
BUNA! CE FACI?

CEL MAI BUN FILM DE DEBUT

PERIFERIC
Regia: Bogdan George Apetri

CEL MAI BUN FILM DOCUMENTAR

VORBITOR (RomAnia, 2011)
ProducAtori: Carmen Harabagiu, Aurelian Nica, Andrei CreTulescu (HBO Europa CentralA)
Regia: Radu Muntean, Alexandru Baciu

CEL MAI BUN FILM DE SCURT METRAJ

APELE TAC (Germania – RomAnia, 2011)
ProducAtori: David Lindner Leporda, CAtAlin Mitulescu, Florentina Onea (Filmallee, Strada Film)
Regia: Anca Miruna LAzArescu

PREMIUL “TANARA SPERANTA”

ANCA MIRUNA LAZARESCU
pentru regia filmului
APELE TAC

CEL MAI BUN FILM EUROPEAN (DINTRE CELE DISTRIBUITE IN ROMANIA IN 2011)

MELANCOLIA / MELANCHOLIA (Danemarca, 2011)
Regia: Lars von Trier
Distribuitor: Independența Film

PREMIUL PUBLICULUI (PENTRU FILMUL ROMANESC CU CEL MAI MARE SUCCES LA BOX OFFICE IN 2011)

NAŞA – 26.765 bilete vAndute
ProducAtor: Alma SArbu (MediaPro Pictures)
Distribuitor: MediaPro Distribution
Regia: Jesus del Cerro, Virgil Nicolaescu

PREMIUL RSC (ROMANIAN SOCIETY OF CINEMATOGRAPHERS)

RADU ALDEA, pentru imaginea filmului Buna, ce faci?

PREMIUL PRO CINEMA

IOANA FLORA

PREMIUL SPECIAL

LIDIA LULUDIS – SCENOGRAF

PREMIUL SPECIAL

DUMITRU GAITA – ASISTENT DE IMAGINE

PREMIUL PENTRU INTREAGA CARIERA

IURIE DARIE

PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE

TAMARA BUCIUCEANU-BOTEZ

Gala Premiilor Gopo, organizata de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), multumeste pentru sprijin Centrului National al Cinematografiei (CNC), Ministerului Culturii si Patrimoniului National si Babel Communications;

Sponsorilor principali: Apa Nova Bucuresti, Dacia, Enel, Orange;

Sponsorilor Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Santal, MAC Cosmetics, Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City, Campari, Russian Standard Vodka;

Partenerilor Empire, ODS, Platinum Business & Convention Center, Melkior Beauty Supply, Tribute by GS, Lo Spaccio;

Partenerului de promovare Cocor Media Channel;

Furnizorilor de servicii profesionale PricewaterhouseCoopers;

Partenerului media principal Pro Cinema;

Partenerilor media: Music FM, The One, Pro TV Magazin, Mediafax.ro, Gandul.info, Șapte Seri, Oops! Media, Romania Libera, Academia Catavencu, Media Image, Happy Digital.


Un comentariu
  1. Surprinzatoare si nu prea. De pilda, s-a confirmat prostul gust al publicului romanesc si lipsa de cultura cinematografica.

    Nasaaaa?!!! Cele mai multe bilete vandute?

    Ala e film de Zmeura de aur! Ar fi batut detasat orice alta ineptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.