Republica Malta

Please select a featured image for your post

Republica Malta este o tara insulara, formata dintr-un arhipelag de insule, fiind situata in Europa de sud, in centrul Marii Mediterane. Statul cuprinde 6 insule: Malta, Gozo, Comino, Filfla, care inseamna boaba de piper si doua insule gemene St. Paul. Datorita celor 320 de monumente concentrate pe mai putin de 55 de ha, Malta reprezinta cea mai aglomerata zona istorica din lume. Cel mai cunoscut obiectiv maltez este Catedrala St. Ioan, construita in stil baroc. Aceasta adaposteste una dintre cele mai faimoase opere de arta din Europa, tabloul ce reprezinta Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, pictat de Caravaggio.
Medina este una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa, formata dintr-un labirint de stradute inguste si palate ce duc spre Catedrala Sf. Petru si Pavel. Grota Albastra, este o arcada in forma naturala, ajunsa in aceasta forma datorita eroziunii. Grota este foarte vizitata, insa nu numai datorita stancii ci si datorita culorii si claritatii apei.
Domul din Mosta, este al treilea dom ca marime din Europa, cu o inaltime de 55 de m si un diamentru de 37 de m, fiind nesustinut de coloane.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 23-29 mai
Biserica Cavalerilor Ioaniti impresioneaza prin culoare si designul celor opt capete dedicate diferitelor limbi ale Ordinului. Podeaua acesteia e formata din placi funerare din marmura, iar peretii sunt decorati cu statui in stil baroc. Cel mai vechi teatru din Europa, unde inca au loc reprezentatii este The Manoel Theatre. Templele megalitice din Hagar Qim, vechi de 5000 de ani, adapostesc cel mai inalt altar, simbolizand toti zeii, la baza caruia se faceau sacrificii de animale. Biblioteca Nationala detine o impresionanata colectie de manuscrise, cele mai vechi datand din 1350. Una dintre principalele artere ale capitalei, Valleta, este Merchants Street. Aici se afla numeroase restaurante, baruri, magazine si cladiri istorice. In Valleta se afla si Palatul Grand Master, o cladire imensa, cu cateva incaperi deschise publicului si restul apartinand Parlamentului. Vizitatorii pot admira statuia lai Neptun, fantana si ceasul din secolul XVIII, scuturi si sabii turcesti si trofee din timpul asediilor.
Citeste si:  Nunta cu saorma si fite
Casa Rocca Picola, aflata langa curtea palatului, apartine unei familii din nobilimea malteza si e deschisa catre public. Construita la sfarsitul sec XVI-lea, aceasta are propria sa capela si o sufragerie cu 16 locuri. Se pot vizita dormitorul cu picturi religioase si statui, sala de desen si salonul de zi.
Suburbiile Sliema au devenit chiar mai populare decat capitala Valleta, aici fiind locul ideal pentru cumparaturi, iesit in restaurante sau cafenele, pentru plimbari sau plaja. Pentru o vedere asupra Valletei, turistii pot opta pentru tururile organizate din golfuletul Sliema. Fostul sat pescaresc St. Julian, gazduieste numeroase restaurante cu diferite specifice culinare, numeroase cluburi si dicoteci, cazinoul Dragonara Point, cel mai mare din insula, fiind statiunea cu cea mai agitata viata de noapte. Gozo este cea mai verde si relaxanta insula din Arhipelag, cu plaje de o frumusete rara. Pe insula se poate ajunge numai din Malta, deoarece nu are aeroport, reusind astfel sa ramana un paradis al linistii, curateniei si civilizatiei.
Citeste si:  Elvetia
Comino, a fost considerata mult timp prea salabatica pentru a fi locuita, insa cu timpul a inceput sa fie populata, iar astazi adaposteste cateva familii si un hotel, insa majoritatea turistilor vin pentru Laguna albastra a insulei. Majoritatea hotelurilor se afla in St. Julian si in Buggiba, iar tarifele variaza in functii de conditiile oferite de la 10 lire pana la 50 de lire malteze pe noapte pentru o camera dubla. Specialitati traditionale malteze sunt Fenek, Brajgoli, o alternativa la carnea de iepure, supele tip minestroni iar in materie de bauturi, cele mai cautate sunt berile Cisk sau Hop Leaf si vinurile locale servite de obicei la carafa. Pana nu demult, Malta era o destinatie foarte accesibila, insa datorita numarului mare de turisti din ultima vreme, preturile au crescut simtitor, cu toate acestea, o vacanta in Malta,va ramane cu siguranta un lucru de neuitat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.