Republica Algeriana Democratica si Populara

Please select a featured image for your post

Republica Algeriana Democratica si Populara, e o tara situata in nordul Africii, ce are ca vecini Marea Mediterana in nord, Tunisia in nord-est, Libia la est, Niger la sud-set, Mali si Mauritania la sud-vest si Maroc la vest precum si cativa kilometri din teritoriile anexate din Sahara Occidentala.
Denumirea de Algeria e derivata de la capitala tarii Alger, care provine din limba araba al-jazair, iar tradus inseamna insulele, referindu-se la cele patru insule de pe coasta ce au devenit parte a continentului in anul 1525. Obiectivele turistice din Algeria, incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt: Fortificatia Montana Beni Hammad, Picturile rupestre de la Tassili n Ajjer, Valea Mzab, Ruinele romane de la Djemila, Vechiulo oras Tipasa, Ruinele romane de la Timgad si Orasul Vechi, Casbah, din Alger.
Unele din cele mai cautate atractii din Algeria sunt: Muzeul National al Artelor, Muzeul de Arta Localica si Etnografica
Pe platoul Haut se pot vedea: orasul istoric Tlemcen, Moscheea Mare, Meterezele Almohad si fortareata Masourah. In drumul spre desertul Sahara, se poate vizita orasul sfant Beni-Isquen, cu o piata de licitatii si porti foarte bina pazite.
Ouargla e supranumita si Cheia de Aur a desertului, aici inaltindu-se minareta din malachite, piatete si o superba arhitectura.
Citeste si:  Americanii apeleaza la yoga rasului, pentru a face fata crizei economice
Algeria se poate lauda cu cateva frumuseti naturale precum Kabylia, Cheile Georges si oceanul, de o frumusete impresionanta. Capitala tarii, Alger e un oras plin de istorie, putand fi vazute si azi multe ruine precum cele de la Djemila, Tipasa si Timgad. Orasul gazduieste foarte multe cladiri de interes public: cartierul Kasbah, Piata Martyrs, birourile guvernamentale, Moscheea Ketchaoua si Catedrala Romano-Catolica Notre Dame dAfrique, precum si Muzeul Bardo, Vechea Biblioteca Nationala din Alger, un palat turcesc ce dateaza din 1800 si Biblioteca Nationala, asemanatoare ca stil cu Biblioteca Britanica.
Citeste si:  Mirabela Dauer se marita
Moscheea Ketchaoua a fost in trecut sediul Catedralei Sf. Philippe, aceasta la randul ei fiind transformata dintr-o mai veche moschee ce dateaza din sec XVII. Acesta reprezinta un monument impresionant din punct de vedere arhitectural, imbinand stiulul maur cu cel bizantin. Muzeul Bardo, gazduieste sculpturi si mozaicuri antice din Algeria, medalii si monede algeriene. In districtul Zwill ghara, se afla Catedrala Notre Dame dAfrique, unul din cele mai impresionante monumente din Algeria. Turistii care doresc sa isi petreaca vacanta in Algeria trebuie sa stie ca se interzice introducerea pe teritoriul algerian a bauturilor alcoolice, a produselor pe baza de carne de porc si a unei cantitati exagerate de tigari.
Citeste si:  Victoria lui Obama a facut-o pe Oprah sa planga, iar pe DiCaprio mandru ca este american
De asemenea se recomanda turistilor care se deplaseaza pe cont propriu sa aiba o persoana de contact care sa ii insoteasca, sa nu circule neinsotiti dupa orele 22 iar persoanele se sex feminine trebuie sa adopte o tinuta si un comportament decent, fiind o tara musulmana. Gastronomia este una destul de apreciata, mancarurile traditionale fiind cuscus cu stafide, chorba, o ciorba foarte aromata datorita coriandrului, care se serveste in special in perioada Ramadanului, mechoui si qalb el looz. Bauturile cele mai consumate sunt sucurile naturale de fructe, lichiorurile si berea traditionala iar bauturile spirtoase se pot cumpara numai din hotelurile internationale, restaurante sau din barurile specializate.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.