Reggae rulz! Patrice la Bucuresti

Arenele Romane gazduiesc primul show de reggae adevarat din Romania: pe 23 iunie, Patrice canta la Bucuresti . Spectacolul organizat de Compania Events si Jiji Event va incepe de la ora 20.30.

Artist de origine afro-germanica al carui sound eclectic i-a castigat milioane de fani in Germania, Franta si peste tot in lume, Patrice este influentat de radacinile muzicii reggae si de productiile dub din Jamaica si UK. Muzica sa, foarte personala, este o fuziune intre stilul lui Bob Marley (a inregistrat cover-uri dupa „It Hurts to Be Alone” si “ No women, No cry”) si Prince, atat ca voce, cat si din punct de vedere al inspiratiei muzicale (melodiile reggae traditionale se impletesc cu balade cu chitara acustica, funk si pseudo—jazz). Tipul de hibrid pe care urmasii lui Marley, cel mai cunoscut „produs” jamaican, il cauta de ani de zile, cu rezultate indoielnice, spun criticii. Patrice ajunge la aceasta fuziune, reusind un sound cu ritmuri atat de coruptibile incat unii ar fi tentati sa nu realizeze profunzimea mesajului. Versurile lui vorbesc despre mandria de rasa, rebeliune, spiritualitate, viata si moarte. Hituri precum „Soulstorm”, „Up in My Room”, si „Everyday Good” ridica de doi ani buni in picioare cluburile underground din Capitala si plajele din Vama Veche.

Citeste si:  Lumea modei a apreciat tinuta lui Michelle Obama de la ceremonia de investitura

Patrice Bart-Williams s-a nascut in 1979, la Kerpen, in Germania. A crescut ascultand Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley si Bob Dylan. Primele melodii le-a compus la varsta de 12 ani. Si-a petrecut adolescenta cu diverse trupe, promotoare ale genului afro-beat/reggae, prin intermediul carora ajunge sa-l cunoasca pe Matthias Arfmann, cel care i-a produs EP-ul de debut, „Lions”, aparut pe piata in 1999. Combinatia de stiluri pe care o adopta (reggae, soul, folk) a atrasa atentia caselor de discuri importante, si primul sau album, „Ancient Spirit”, ajunge sa fie produs de Sony in anul urmator. In 2002, vede lumina zilei „How Do You Call It?”, un album mai finisat si mai putin idealist ca cel dinainte. Anul care urmeaza, Patrice face echipa cu Silly Walks Movement pentru a produce Silly „Walks Meets Patrice”, iar in 2005 colaborarea se prelugeste pentru albumul „Nile”. Proba incontestabila a stilului sau neconventional, Nile face greu de incadrat muzica lui Patrice, un R&B/neo-soul, in genul reggae. La sfarsitul lunii mai se lanseaza in Romania si ultimul sau album, Free Patriation, distribuit de Universal Music.

Citeste si:  Sleeptracker - cum sa te trezesti odihnit

Discografie:
Ancient spirit (2000)
How do you call it? (2002)
Silly Walks Movement Meets Patrice (2003)
Nile (2005)
Free PatriAtion (2008)

Fanii reggae vor avea parte de un show in forta, intens, cu ritmuri dansante, generator de energie. Biletele se pot cumpara prin intermediul site-ului www.TicketPoint.ro, la pretul de 75 RON, precum si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din tara.

Citeste si:  Norman Manea, distins cu titlul de comandor al Artelor ÅŸi Literelor, in Franta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.