fbpx

RADACINI BRANCOVENESTI

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 27 iunie 2013, ora 18.00, Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei RADACINI BRANCOVENESTI de Elena Murariu, curator Monica Morariu. (Intrarea in expozitie se face din strada Monetariei).

Lucrarile prezentate au ca sursa de inspiratie viata Sfintilor Brancoveni, arta brancoveneasca si traditiile spatiului romanesc. Aceasta expozitie este prima dintr-o serie de astfel de manifestari dedicate de artista Sfintilor Brancoveni, la 300 de ani de la martiriul acestora, si cuprinde lucrari de grafica si pictura.

Citeste si:  Femeia, victima a speciei? Nu tocmai

Expozitia va fi prezentata de acad. Razvan Theodorescu.

Cu acest prilej, va fi lansat si volumul RADACINI BRANCOVENESTI, care constituie un catalog orientativ al expozitiilor inchinate de artista Sfintilor Brancoveni.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, promotia 1987, si s-a specializat in restaurare de pictura murala la ICCROM, Roma. Activeaza ca restaurator de pictura murala in domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistica s-a concretizat in lucrari de arta sacra de traditie bizantina. A participat la diverse expozitii din tara si strainatate. Mai multe premii si distinctii au consacrat recunoasterea valorii lucrarilor sale din domeniul restaurarii, cat si a celor din domeniul artei sacre.

Citeste si:  Premiera nationala pe scena Operei Nationale Bucuresti: baletul „Manon”, coregrafia de Kenneth MacMillan, muzica de Jules Massenet

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana in ziua de 19 iulie 2013, de marti pana duminica, intre orele 10.00 – 18.00.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.