fbpx

Principiile feng shui

Please select a featured image for your post

Auzim vorbindu-se atat de mult despre principiile feng shui si mass-media ne invadeaza efectiv cu articole si reportaje despre feng shui incat incapem parca sa respingem ideea fara a sti despre ce este vorba de fapt. Principiile feng shui ne ajuta sa traim in armonie cu mendiul inconjurator, sa ducem o viata mai sanatoasa si mai putin stresanta.

Ce este de fapt Feng Shui? Desi este foarte la moda, Feng Shui este o stiinta cunoscuta si aplicata de mai bine de 5000 de ani si care se bazeaza pe ideea ca individul traeste fericit si sanatos daca este in armonie cu energiile care circula in spatiul in care traieste. Aceste principii ne invata cum sa ne amenajam casa, biroul sau gradina astfel incat sa folosim energia obiectelor , a mobilierului, a formelor si culorilor din jurul nostru pentru a ne da o stare de bine din toate punctele de vedere: sanatate, situatie financiara, profesionala, viata amoroasa, viata sociala etc.

Citeste si:  Reality show-urile violente sau cu conotaÅ£ie sexuala vor fi difuzate numai dupa ora 23.00
Teoria celor 5 elemente este unul dintre principiile de baza ale Feng Shui. Cele 5 elemente: focul, apa, lemnul, metalul si pamantul sunt cele care ne transmit energia universala. Cele 5 elemente sunt reprezentate prin obiecte, forme, culori, texturi, gusturi, mirosuri. Fiecare element in parte are proprietati benefice, iar asociate, elementele pot fi pozitive, se pot sprijini intre ele sau distructive, anihiliand efectele celuilalt. Intr-o locuinta se gaseste cate ceva din fiecare element, dar sunt foarte importante proportiile si echilibrul, pentru ca Chi, suma energie tuturor obiectelor dintr-o casa, sa fie pozitiva si armonioasa.Lemnul este reprezentate prin plantele de apartament, oboectele dreptunghiulare, inalte si subtiri, cum ar fi vazele si din materiale: lemn, bambus, hartie, rachita, trestie. Focul este reprezentat de obiectele cu forma ascutita, lumanari, seminee si plastic in general. Apa este reprezentata de oglinzi, fantani, imagini cu lacuri si mari, forme ondulate si bineinteles orice element din sticla. Metalul este reprezentat de formele circulare, ovale, rotunde sau arcuite, de fierul forjat, de inox sau metal in general. Pamantul se regaseste in formele joase, orizontale, din ceramica sau caramida, lut, bumbac sau matase.

Citeste si:  Imaginea TinaR 2009!
Teoria culorilor este la fel de importanta ca si cea a elementelor. Culorile sunt modalitatea perfecta prin care sa va armonizati spatiul in care traiti, in functie de cele 5 elemente. Lemnul este verde si maro, focul este rosu, portocaliu si galben, bordo, pamantul este galben pal, cafea cu lapte, nisipiu, apa este albastru si negru, metalul este alb si gri.

Punctele cardinale Feng Shui nu coincid cu cele pe care le cunoastem in mod normal, astfel ca intraind in casa pe usa principala, in dreapta va fi vestul, in stanga estul, in fata sudul iar unde va aflati, va fi nordul. In est se foloseste de obicei culoarea verde, care ajuta la echilibrarea situatiei familiale si a starii de sanatate. In vest folositi culorile specifice metalului, pentru ca stimuleaza creativitatea. Culorile de apa, in special albastrul, sunt potrivite pentru nord, ajutand cariera dar si in sud est, pentru prosperitate si bani. Pentru sud, cea mai potrivita culoare este galbenul, care aduce relaxare si momente feriite in familie.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.