Premiul GONCOURT 2013 se lanseaza la Bucuresti!

Pierre Lemaitre se intalneste cu cititorii din Romania, joi 15 mai, ora 18.30, in Libraria Carturesti-Verona.
Alaturi de Pierre Lemaitre vor fi prezenti Simona Sora, Costi Rogozanu si Magdalena Marculescu.

La revedere acolo sus este o fresca necrutatoare, uimitoare prin constructia si puterea sa evocatoare. In atmosfera crepusculara a unui viitor care intarzie sa se arate, populata de paiate amarate si de lasi ajunsi eroi peste noapte, Pierre Lemaitre descrie imensa tragedie a unei generatii pierdute cu un talent si o maiestrie impresionante.

Intr-o Franta traumatizata de razboi, care-si numara cei un milion si jumatate de morti, doi supravietuitori ai conflagratiei pun la cale o escrocherie la nivel national de un cinism absolut.
Primul Razboi Mondial s-a incheiat — Albert si Edouard, doi soldati ale caror vieti au fost definitiv distruse, isi dau repede seama ca tara nu mai are nevoie de ei.
Albert, functionar timid, si Édouard, artist extravagant, vor riposta in felul lor inedit la ignoranta si dispretul unei societati aflate in degringolada.

Citeste si:  Joi, 25 martie 2010, se deschide KIDEX

„O evocare fara concesii a unei Frante oarecum rusinate de supravietuitorii generatiei pierdute. Lemaitre mitraliaza, mastile cad.” – Le Figaro

„Povestitor innascut, Lemaitre conduce abil firul actiunii si rasturnarile de situatie, fara a omite sa evoce atmosfera epocii si moravurile ei. Fiind totodata un omagiu adus lui Dumas si Balzac, romanul La revedere acolo sus se citeste pe nerasuflate. Un adevarat tur de forta.” – Les Echos

Citeste si:  Columbia, o tara a contrastelor

Pierre Lemaitre s-a dedicat scrisului dupa o lunga cariera ca profesor de literatura franceza si americana. Romanele sale noir au avut mare succes de public si de critica, multe fiind si premiate: Travail soigné (Prix Cognac 2006), Robe de marié (Meilleur Polar Francophone 2009), Cadres noirs (Prix Le Point du Polar européen 2010). La revedere acolo sus i-a adus in 2013 Premiul Goncourt, cea mai importanta distinctie literara din Franta.

Citeste si:  Punctualitatea, extrem de importanta

foto
La Editura Trei, de acelasi autor, a aparut Alex, roman din seria Verhœven, distins cu Crime Writers Association International Dagger Award.

„Un mare roman despre perioada de dupa Primul Razboi Mondial, un mare roman despre vartejul ametitor care duce de la bine la rau, un mare roman existential, un recviem sumbru si arzator, care se sprijina pe o scriitura splendida, dura, eficace precum o lovitura de pumn in plina figura.” – L’Express

Va invitam la un dialog incitant cu Pierre Lemaitre in cadrul intim-cultural asigurat de Libraria Carturesti-Verona.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.