Prea multe ore in fata televizorului dauneaza sanatatii mintale a copiilor-studiu

Privitul în exces la televizor dar şi utilizarea exagerată a internetului pot genera probleme psihice, în cazul copiilor, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, citat de cotidianul britanic The Telegraph.

Una dintre principalele concluzii ale studiului este că expunerea excesivă a copiilor la programele TV şi internet îi face pe aceştia mai materialişti, ceea ce le afectează în timp relaţia cu părinţii, dar şi sănătatea mentală.

Citeste si:  Indigo terorizeaza America

Potrivit cercetării, copiii sunt victime ale unei noi forme de consumerism, tinerii de până în 16 ani din Marea Britanie cheltuind în total aproximativ trei miliarde de lire sterline din propriii bani pe haine, muzică, jocuri video, snack-uri şi reviste.

Raportul susÅ£ine că anumiÅ£i publicitari „exploatează în mod explicit mecanismul presiunii exercitate de congeneri asupra individului, în timp ce părinÅ£ii sunt percepuÅ£i ca niÅŸte bufoni” iar în acest context, publicitatea capitalizează ideea „eÅŸti ceea ce ai”.

Citeste si:  Barbatul metrosexual pe cale de disparitie?

Mai mult chiar, orele petrecute în faÅ£a televizorului pentru a urmări seriale, drame sau talk-show-uri cu ÅŸi despre vedete au un efect profund dăunător. Astfel că, potrivit studiului, „copiii află detalii din viaÅ£a intimă a vedetelor, care de regulă sunt mai bogate decât vor fi ei vreodată ÅŸi de cele mai multe ori cu un aspect fizic mai plăcut. Faptul de a le urmări tot timpul duce la aÅŸteptări foarte mari ÅŸi reduce respectul de sine”.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 16-22 noiembrie

De asemenea, raportul recomandă ca publicitatea la mâncarea nesănătoasă şi la alcool să fie interzise înaintea orei 21.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.