Pozitia copilului, desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar din 2014

Pelicula regizorului Calin Peter Netzer, „Pozitia copilului”, a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film strain, potrivit unui comunicat al Centrului National al Cinematografiei remis AGERPRES.

Filmul a fost ales „in unanimitate” de un juriu format din Eugenia Voda, critic de film si realizator TV, Magda Mihailescu – critic de film, Cristina Corciovescu – critic si istoric de film, Mihai Chirilov – critic de film, director artistic al Festivalului International de Film Transilvania, Cluj, Dana Duma, critic de film, Irina Margareta Nistor – critic de film si Dinu Tanase – director de imagine, regizor.

Citeste si:  GuessWho – Probe Audio – Lansare 29 mai @ Hala de Muzica

„Ma bucur foarte mult ca vestea a venit acum, in aceasta perioada, cand noi deja am inceput discutiile pentru promovarea filmului pe teritoriul american. Sper ca si publicul american sa fie la fel de receptiv fata de film ca si cel din Europa”, a declarat Calin Netzer pentru AGERPRES.

Filmul „Pozitia copilului” a castigat la Festivalul International de Film de la Berlin Ursul de Aur si Premiul FIPRESCI – (Federatia Internationala a Criticilor de Film).

Citeste si:  INDIgenous Expozitie de fotografie Madalin Marienut

„Pozitia copilului” vorbeste cu emotie, dar si cu umor, despre relatia dintre o mama dominatoare si fiul ei adult. „Pozitia copilului” este un film despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii copiilor. In acelasi timp, filmul este o radiografie a „high-class-ului” romanesc contemporan, vorbind despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Citeste si:  Antichrist vine pe marile ecrane

Din distributie fac parte Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.