Povestea lui Di continua

Unei povesti pe care o consideram incheiata, intrata cumva in legenda cu o usoara bruma de tragic, ca toate marile povesti, i se pregateste o continuare. Se pare ca s-a hotarat redeschiderea anchetei in cazul mortii printesei Diana si a lui Dodi. Acest moment a fost asteptat mai ales de tatal egipteanului, acesta fiind convins ca in spatele accidentului s-au aflat cei de la MI6, precum si ducele de Edinburgh.

Audierile de la Inalta Curte din Londra vor dura cel putin 6 luni, iar costurile sunt estimate la 10 milioane de lire sterline.
Cel mai dureros aspect este cel legat de modul in care cei doi printi, William si Harry vor primi valul de dezvaluiri si noi zvonuri ce urmeaza a fi declansat. Cele mai marunte detalii legate de decesul celor doi vor fi aduse din nou in prim-plan. Din fericire, niciunul dintre acestia nu va trebui sa apara in fata celor 11 membri ai juriului. In locul lor, se va prezenta un secretar personal. Ambii s-au impacat cu ideea ca mama lor a murit intr-un accident si nimic mai mult.

Citeste si:  "Punani, punani", succes si bani ioc!

In mod contrar, Mohamed Al Fayed, proprietarul faimosului magazine Harrods, crede ca cei doi au fost victimele unui complot in care au fost implicati chiar printii Charles si Philip. Domnul Al Fayed a castigat deja dreptul de a chema 68 de martori pentru a-si sustine acuzatiile si spera sa-i oblige si pe Charles si Philip sa se prezinte pentru a depune marturie. El a lansat un apel la constiintele acestora.

Citeste si:  Muzeul Luvru aduce desene si gravuri florentine la Bucuresti

Alte parti reprezentate prin avocati vor fi serviciile secrete, Politia Metropolitana, parintii soferului printesei Diana, Henri Paul, de asemenea decedat, precum si sefii lui de la hotelul Ritz.
Sarcina juriului este sa stabileasca identitatea celor decedati, unde a avut loc decesul si in ce mod. Nu are insa si responsabilitatea de a stabili vinovati, in cazul in care acestia exista. Se pare ca vor fi chemati 76 de martori. Numarul acestora va creste in mod sigur.

Concluzii posibile:

Un accident regretabil
In urma anchetei initiale realizate de autoritatile franceze, precum si a investigatiei conduse de Lordul Stevens, s-a ajuns la concluzia ca a fost vorba de un simplu accident care ar fi avut loc din vina soferului care conducea mult prea repede si care a consumat alcool si daca si de aceasta data, dovezile vor fi asemanatoare, atunci verdictul va fi si el unul similar celui initial.

Citeste si:  Copenhaga, portul comerciantilor

O crima monstruoasa
Este verdictul pe care si-l doreste Mohamed Al Fayed. Teoria sa este ca decesul celor doi a avut loc din cauza unui plan bine organizat al serviciilor secrete, care se opuneau casatoriei dintre Printesa Diana si a omul de afaceri egiptean.

Caz neelucidat
Aceasta varianta este posibila in cazul in care juriul nu se poate pronunta in favoarea niciuneia dintre cele doua expuse anterior. O asemenea veste ar putea avea un efect devastator asupra printilor Harry si William, insa i-ar aduce o oarece satisfactie lui Fayed macar pentru faptul ca samanta indoielii pe care a plantat-o a reusit sa incolteasca.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.