Polinezia Franceza, paradisul insular

Please select a featured image for your post

Polinezia Franceza, e o colectivitate franceza ce are denumirea particulara de tara de peste mari. Aceasta e situata in Oceanul Pacific si e alcatuita din mai multe insule polieziene, imprastiate pe o suprafata de 2500000 km patrati din ocean, cea mai renumita, mai mare si mai populata fiind Tahiti. Alte insule din Polinezia franceaza sunt: Bora Bora, Moorea, Huahine si insula Tetiaroa, detinuta de actorul Marlon Brando. Tahiti, e cea mai mare dintre cele 118 insule si atoli ce formeaza Polinezia Franceza. Peisajul acesteia e sublim, cu varfuri montane de inaltimi de peste 2000 de m, vai adanci acoperite cu paduri tropicale si ferigi si cascade ce se revarsa in raurile reci. Insula e formata din doua zone: Tahiti-Nui, sau Tahiti cea mare si peninsula Tahiti-Iti sau Tahiti cea mica. Cele doua sunt unite de Platoul Taravo, inconjurat de ferme de lactate si livezi de citrice.
Citeste si:  Pentru ski si cumparaturi fara taxe: Livigno
Insule din apropierea acesteia precum Bora Bora, Moorea si Huahine sunt mult mai apreciate ca destinatii de vacanta fiind mult mai linistite iar populatia fiind mai putin numeroasa decat in Tahiti. Obiectivele turistice ale insulei sunt: Gradinile Botanice Harrison Smith, Muzeul Tahiti si al Insulelor unde se pot invata lucuri despre istoria acestora, Lagunariu, unde se poate admira lumea subacvatica si Muzeul Gauguin, unde sunt expuse lucrarile celebrului pictor. In cadrul insulei se pot desfasura foarte multe activitati de agrement precum golf, tururi pe insule, scugundari, navigatie, excursii cu elicopterul, schi pe apa si excursii pe atolul Tetiaroa. Insula Bora Bora e situata in apropiere de tropice si se invecineaza la nord cu Tahiti si la sud cu Hawai.
E o insula de origine vulcanica si e compusa dintr-o insula principala si un complex de insule mici, inconjurate de o bariera de corali. Numita ca fiind paradisul pe pamant, insula e formata din vai tropicale luxuriante, plaje cu nisip fin si alb, ape de culoare albastra si turcoaz ce adapostesc mii de corali.
Citeste si:  Unde mergem in week-end? 11-13 iulie
Gradina de Corali e un parc subacvatic natural in care pot fi vazute diferite specii de pesti si corali iar in Point Matira se afla pisici si vulpi de mare uriase. Foarte populare sunt activitatile de shark feeding, adica hranitul rechinilor, cand turistii pot inota alaturi de acestia, parasailingul, snorkeling cand pot fi admirati pestii tropicali si se organizeaza plimbari cu Submarinul Pacificului pe langa reciful de corali, la o adancime de 35 de m.
Citeste si:  Remedii tech pentru celulita
Moorea, e situata la 17 km de Tahiti si e separata de aceasta printr-un canal adanc de 1500 de m. Numita si Insula Sora, aceasta are doua golfuri: Golful Opunohu si Golful Cook, e inconjurata de un recif de corali si are opt formatiuni muntoase. Principalele atractii in Moorea sunt: plantatiile de ananas, numeroasele plaje cu nisip alb, scufundariile la masre adncime si hranirea organizata a rechinilor din laguna.
Insula Huahine e acoperita cu padure tropicala luxurianta si cu copaci uriasi care cresc pe relieful insulei. In largul acestora se afla bariera de recifi, laguna marginita de plaje cu nisip alb avand o viata marina bogata.
In satul Maeva se afla vestigii istorice de acum 1000 de ani iar in oraselul Fare se afla ruinele unui vechi oras colonial.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.