Planuri de concediu 1 – top 5 lucruri de facut inainte de a pleca

1. Mail-ul:
a. Seteaza-ti un auto-reply in care sa mentionezi o persoana de contact pe perioada in care esti plecata.
b. Raspunde la toate mail-urile restante.
c. Persoanelor cu care stii ca ar fi nevoie sa corespondezi in zilele ce urmeaza, spune-le ca vei fi in concediu si stabiliti o modalitate de reluare a comunicarii in viitor.
d. Trimite mesaje interne si externe de anuntare a inlocuitorului tau pe timpul concediului, datelor acestuia de contact, task-urilor pe care acesta le are de facut in lipsa ta, etc.

2. Biroul:
a. Lasa totul in ordine. In lipsa ta, ceea ce ramane marturie colegilor ca existi, dar esti temporar plecata, este biroul tau. Asigura-te ca e totul in ordine.
b. Marcheaza vizibil pe birou (post-it-uri, biletele) task-urile administrative pe care le lasi colegilor: sa ude florile de doua ori pe saptamana, sa stearga de praf monitorul, etc.
c. Spala-ti canile si pune-le bine sa nu se aseze praful pe ele.
d. Arunca toate hartiile / obiectele in plus. Fa-l sa arate asa cum iti doresti sa il gasesti cand te vei intoarce.

Citeste si:  Romanii sunt destepti

3. Sedintele:
a. Suspenda, pe perioada in care esti in concediu, toate activitatile la care doresti foarte mult sa participi si care, desigur, pot fi amanate.
b. Prezinta un plan de actiune pe care colegii tai trebuie sa il respecte pe perioada in care nu vei fi la birou.
c. Numeste oficial un inlocuitor care va sustine intalnirile urgente pe perioada cat esti in concediu.
d. Seteaza-ti public obiectivele pe care ti le propui la intoarcere.

Citeste si:  Afla daca merita sa-ti minti seful

4. Seful:
a. Asigura-te ca stie exact care este perioada in care nu vei fi gasita la birou.
b. Asigura-te ca stie ca ti-ai lasat totul in ordine, ca ai inlocuitor, ca totul este sub control datorita planificarii anterioare atente.
c. Intreaba-l daca este ceva cu care l-ai putea ajuta cu 2-3 zile inainte de a pleca, pentru a fi sigura ca ai timp sa si faci sau macar sa delegi insarcinarile.
d. Subliniaza-i planurile si obiectivele pe care le vei tinti odata intoarsa la serviciu.

Citeste si:  Factori personali in evaluarea succesului

5. Shopping-ul:
Obiectele necesare unui concediu de o saptamana si mai bine nu se gasesc asa de usor. Printre actiunile obligatorii profesionale dinaintea plecarii in concediu este vitala cel putin o sesiune de shopping, daca nu chiar 3-4 sesiuni targetate: haine & accesorii, obiecte legate de actiunile de vacanta (mare – costum de baie, creme de plaja; munte – costum de ski, caciula si fular). Desi am lasat aceasta serie de actiuni la urma, este dintre cele mai importante si de departe cea mai atractiva, asa ca luati-o foarte in serios. Vacanta frumoasa!


Un comentariu
  1. Stii ceva fetele? Chiar azi ma pregatesc de ultima saptamana de serviciu dinaintea vacantei de 3 saptamani!!! pe care de-abia o astept!!!!!!!!!! Chiar ma gandeam cate sunt de facut. Nu stiu daca cele pe care le-ai scris tu aici sunt chiar primele 5, dar sa stii ca sunt importante si pentru mine si intra clar pe lista mea. :)) Sunt foarte bine dispusa, numar la propriu zilele pana cand o sa stau intinsa pe o plaja aproape pustie dintr-o tara frumoasa si o sa beau cola cu gheata sau poate ceva mai tare. :)) Dar o sa fiu responsabila si o sa imi aranjez toate urgentele inainte de plecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.