Peste 100.000 de vizitatori la Targul Gaudeamus – record pentru cele 15 editii ale evenimentului

Desfăşurat pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, aproape de capacitatea maximă a incintei Romexpo, cu vânzări semnificative la multe titluri şi un număr record de peste 100.000 de vizitatori, Târgul Internaţional Gaudeamus 2008 a fost un succes, din perspectiva organizatorilor.

Potrivit editorilor, cele mai vândute titluri la ediÅ£ia din acest an a târgului au fost „Istoria critică a literaturii române” de Nicolae Manolescu, apărută la Editura Paralela 45, care s-a vândut în 3.000 de exemplare, „Scrisori către fiul meu” de Gabriel Liiceanu, de la Editura Humanitas – 1.400 de exemplare, „Istoria secretă a lumii” de Jonathan Black, Editura Nemira – 1.100 de exemplare, „Memorii” de Valeriu Anania, Editura Polirom – 1.100 de exemplare, „Brisingr” de Cristopher Paolini, Editura Rao – peste 900 de exemplare ÅŸi seria „Mari CivilizaÅ£ii”, Editura All – cu peste 600 de exemplare vândute. Toate cifrele comunicate organizatorilor au contabilizat vânzările până la ora 14.00 a zilei de duminică, ultima la Gaudeamus 2008.

Citeste si:  Cauze stres la locul de munca

O parte din suma rezultată din vânzarea biletelor de intrare la această ediţie a târgului va fi destinată finanţării parţiale a proiectului „Un Nobel pentru literatura română”. Proiectul, iniţiat de Radio România la ediţia din 2006 a târgului, are rolul de a sprijini debuturi literare valoroase şi traducerea lucrărilor unor scriitori români în limbi de circulaţie internaţională, pentru promovarea literaturii române peste hotare. Obiectivul astfel asumat, pe termen mediu şi lung, ar fi obţinerea unui Premiu Nobel de către un scriitor român.

Citeste si:  Jessica Simpson…mai mare ca niciodata

Epilogul ediţiei Gaudeamus din acest an este Gala Premiilor, organizată cu sprijinul Xerox Romania şi programată luni, la ora 17.00, în foaierul Sălii de Concerte „Mihail Jora” a Radio România. Cu acest prilej, organizatorii vor acorda un premiu de excelenţă, în valoare de 3.500 de lei, uneia dintre editurile prezente la târg, ca finanţare parţială a unui proiect editorial.

Citeste si:  Un leader adevarat

Târgul InternaÅ£ional Gaudeamus – Carte de ÃŽnvăţătură, organizat de Radio România ÅŸi aflat la a 15-a ediÅ£ie, s-a desfăşurat, între 19 ÅŸi 23 noiembrie, la Pavilionul Central al Romexpo din Capitală. Evenimentul a reunit peste 400 de expozanÅ£i – edituri româneÅŸti ÅŸi străine, instituÅ£ii de învăţământ, agenÅ£ii de difuzare ÅŸi mass media.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.