fbpx

Perspective romane

Muzeul National al Taranului Roman va astepta miercuri, 3 iunie 2015, de la ora 17.30, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei de fotografie Perspective romane.

Seria dialogului fotografic romano-italian continua la Muzeul National al Taranului Roman, pentru al treilea an consecutiv, expozitia de anul acesta fiind dedicata Zilei Nationale a Italiei. Dupa Peisajele credintei si Gesturi care ne leaga, iata-ne in fata unui dialog inedit. Asta, pentru ca Perspective romane este, la prima vedere, doar un monolog fotografic, exclusiv italian. La o privire mai atenta si mai adanca, dialogul intre Italia si Romania este acum mai viu ca oricand, am spune chiar ca e vorba de un dublu dialog. Primul este cel dintre Roma si fotograful roman, indragostit iremediabil de ea si care o surprinde in diversele ei ipostaze emblematice. Cel de-al doilea este purtat de Roma cu publicul roman, caruia ii sunt supuse privirii imagini, pentru unii cunoscute, pentru altii inchipuite sau nestiute, dar care poarta, toate, pecetea unica, inconfundabila, a orasului eternitatii.

Citeste si:  ''The Curious Case of Benjamin Button'' si ''Frost/Nixon'', favorite la Globurile de Aur

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau pana pe 21 iunie 2015, de marti pana duminica, intre orele 10 si 18. Intrarea este libera.

Concept si fotografii: Rodica Marinescu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.