fbpx

Pascal Brucker la Carturesti

Bine-cunoscutul autor Pascal Bruckner se intalneste cu cititorii, joi 4 aprilie 2013, ora 18.00, in Libraria Carturesti-Verona, unde va avea loc lansarea celui mai recent roman al sau – Casa Ingerilor – publicat de Editura Trei.

Alaturi de Pascal Bruckner vor fi prezenti: criticul literar Simona Sora, jurnalistul Luca Niculescu si directorul editorial al Editurii Trei, Magdalena Marculescu.

Casa Ingerilor este primul roman pe care Pascal Bruckner il scrie dupa aproape 7 ani.

Casa Ingerilor ne poarta intr-o calatorie infioratoare si fascinanta prin tenebrele Parisului.
Pascal Bruckner reflecteaza asupra decaderii umane si a contrastului izbitor dintre viata „civilizata” si cei aflati pe treapta cea mai de jos a ierarhiei sociale.

Pascal Bruckner este bine-cunoscutul autor al mai multor romane, dintre care bestsellerul Luni de fiere, Copilul divin sau Hotii de frumusete, precum si a numeroase carti de eseu: Paradoxul iubirii, Euforia perpetua, Mizeria prosperitatii, Tirania penitentei sau Noua dezordine amoroasa, scrisa impreuna cu Alain Finkielkraut. Toate aceste carti au aparut la Editura Trei.

Citeste si:  Pink Martini: nou album, si prima piesa in limba romana, aniversand centenarul Maria Tanase

Va invitam la un dialog spumos si incitant cu Pascal Bruckner in cadrul intim-cultural asigurat de Libraria Carturesti-Verona.

Despre Casa Ingerilor

Cand cersetorii devin ingeri…
Antonin Dampierre, in varsta de treizeci de ani, foarte preocupat de infatisarea sa, este un barbat ca oricare altul. Sau, cel putin, asa pare. Lucreaza intr-o agentie imobiliara de lux pana in ziua in care, ratand o tranzactie din pricina a doi betivi, se repede la unul dintre ei si il omoara in bataie.
Antonin are un moment de iluminare: vrea sa purifice lumea de cersetori. Asa ca isi incepe cautarea halucinanta prin Parisul epavelor umane, unde o cunoaste pe Isolde de Hauteluce, un fel de mama a ranitilor. Va reusi aceasta eroina dedicata intru totul umanitatii sa-l salveze pe Antonin de el insusi?
Pentru a descoperi Parisul nu trebuie sa ridici ochii, ci sa ii cobori spre pamant.
Pascal Bruckner

Citeste si:  Horoscopul lunii decembrie

Parisul nu inseamna numai cladiri impozante, magazine de lux si vitrine stralucitoare. Parisul inseamna si oameni fara adapost, cocioabe din carton, mizerie si suferinta.
„Celalalt Paris” e un oras murdar, departe de capitala pudrata si lustruita – imaginea stilizata ce le este oferita turistilor.
Pascal Bruckner reflecteaza asupra decaderii umane si a contrastului izbitor dintre viata „civilizata” si cei aflati pe treapta cea mai de jos a ierarhiei sociale.
Oare cersetorii sunt reversul fatal al societatii noastre ultraigienizate?

Citeste si:  In asteptarea Elenei Udrea

Intra in aceasta Casa a Ingerilor, care atinge punctul nevralgic al societatii contemporane, scotand in evidenta ipocrizia tuturor, de la cinici la binefacatori si de la boemi la cei implicati in cauze umanitare.
L’Express

Casa Ingerilor ne invita sa meditam la conditia celor fara adapost, la oamenii invizibili de pe trotuare, precum si la nevrozele fiecaruia dintre noi.
Le Point

O fabula necrutatoare despre saracia crunta cu care se confrunta omenirea in zilele noastre.
Evene.fr

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.