PROGRAMUL HIPTRIP TRAVEL FILM FESTIVAL 2014

In perioada 23-25 mai, la Bucuresti, va avea loc prima editie a HipTrip Travel Film Festival. Primul festival dedicat calatoriilor se va desfasura la Cinema Eforie si Cinema Union si va gazdui proiectii de film legate de calatorii si workshopuri cu profesionisti din domeniu.

HipTrip Travel Film Festival va debuta cu un documentar in premiera, Istanbul Unveiled. Premiat international si prezentat oficial la celebrul Smithsonian Institute, documentarul va dezvalui o alta fata a marelui oras, diferita de cea din ghidurile turistice.

Prima editie a HipTrip Travel Film festival va fi deschisa de Ovidiu Ioan Dumitru, presedintele Fundatiei OVI, organizator al evenimentului, si Mihai Fulger, critic de film. Printre invitatii speciali ai galei de deschidere a festivalului se numara Serif Yenen, regizorul documentarului Istanbul Unveiled si Razvan Pascu, fondatorul Travel Communication Romania si blogger de succes. Deschiderea va avea loc la cinema Eforie, incepand cu orele 18:30, pe baza de invitatie.

In paralel, la sala Union, incepand cu orele 19:00, va avea loc o proiectie speciala a documentarului Buena Vista Social Club, care a deschis drumul in cariera internationala pentru numerosi muzicieni cubanezi, urmata de o proiectie pentru publicul larg a Istanbul Unveiled.

Citeste si:  Coraline - un basm pentru adulti

Ziua de sambata, 24 mai, incepe la orele 12:00, la cinema Eforie, cu animatia pentru copii Zarafa. Ea va fi urmata de o calatorie muzicala alaturi de Jamie Catto (co-fondatorul trupei Faithless) si Duncan Bridgeman, in documentarul One Giant Leap: What About Me? La orele 16:00, are premiera documentarul romanesc PET Rafters, povestea aventurierilor care au pornit pe Dunare cu o pluta facuta din PET-uri. La proiectie vor participa membri ai echipajului si invitatii lor, pentru o sesiune Q&A. De la orele 17:00 va rula documentarul user generated Life In A Day, urmat, de la orele 19:00, de un maraton al celor trei episoade din seria Wild Carpathia. Seria documentarelor Wild Carpathia, o frumoasa carte de vizita a Romaniei, va avea intrarea libera.

La sala Union, ziua de sambata incepe la orele 13:00, cu documentarele Britain In A Day, urmat de A Map For Saturday, povestea calatorilor singuratici pentru care fiecare zi pare sambata. De la orele 17:00 va avea loc workshopul Exploratorii, care ii va avea ca invitati pe LeonMcCaron, membru al Royal Geographical Society din Londra, si pe Uca Marinescu, prima sexagenara care a atins cei doi Poli pe schiuri, intr-un singur an. Workshopul va fi urmat de premiera celui mai recent documentar al lui Leon McCarron, Into The Empty Quarter, povestea traversarii marelui desert al Arabiei, cu un carucior de 300 de kilograme. Seara se incheie cu 7 Days In Havana, de la orele 20:00, un film care aduna sapte scurtmetraje, semnate de sapte regizori din toate colturile lumii, cu sapte viziuni diferite despre Havana zilelor noastre.

Citeste si:  "Slumdog Millionaire", creditat cu prima sansa la Oscaruri

Duminica, 25 mai, incepe cu patru proiectii cu intrare libera. Astfel, la sala Eforie vor rula, de la orele 13:00, The Motorcycle Diaries – povestea aventurii lui Ernesto Guevarra, inainte sa devina Che Guevarra, eroul unei epoci, si TheDarjeling Limited, o calatorie cu peripetii in India, alaturi de Owen Wilson si Adrien Broady. La sala Union, de la orele 12:00, HipTrip Travel Film Festival va include proiectia filmului Into the Wild, urmata de In Bruges, cu Colin Farrell si Ralph Fiennes.

Citeste si:  Marele Ducat de Luxemburg

Pe final de HipTrip, cinema Eforie va gazdui o seara spaniola, incepand cu orele 17:30, ce cuprinde doua super productii, Obaba si Primos. Prima este o drama cu 10 nominalizari la premiile Goya, iar cea de-a doua o comedie colorata si actuala, cu alte doua nominalizari din partea Academiei spaniole de film.

La cinema Union, de la orele 17:00, Alina Paun si Costin Miu ii asteapta pe pasionatii de travel la workshop-ul Calatorii, pentru a le povesti despre calatoriile care iti bucura sufletul si despre adrenalina de pe crestele celor mai inalti munti. Workshopul va fi urmat de proiectia documentarului Janapar, o poveste interesanta despre calatoritul in jurul lumii pe bicicleta, iubire si alegeri inevitabile. Seara se incheie o plimbare romantica prin Roma, in comedia lui Woody Allen, To Rome With Love.

Detalii despre proiectii si programul complet, pe www.hiptrip.ro si pagina de Facebook www.facebook.com/hiptrip.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.