fbpx

Oricum ar fi… mergi pe drumul tau

Reusita in cariera este, de fapt, incununarea meritelor pe care cei care lucreaza in acelasi domeniu cu tine ti-o confirma. O femeie, pe parcursul ei profesional, se loveste de tot felul de piedici „oferite” de zestrea ei genetica – piedici sociale, profesionale, politice, economice, statistice, etc. Reusita in cariera aduce insa cu ea increderea in fortele proprii, siguranta, putere, respect de sine si independenta financiara; se bazeaza pe recunoasterea meritelor personale in profesia aleasa, intr-o lume in care functiile de conducere sunt majoritar ale barbatilor. Daca vrei ceva si esti sigura de ceea ce vrei, nu trebuie sa te lasi pana nu obtii ce ti-ai propus, sa fii ambitioasa pana in panzele albe! Numai asa vei ajunge sa ai cariera pe care ti-o doresti, urmandu-ti drumul tau.

Asa ca…

Oricum ar fi colegii, femei sau barbati, mergi pe drumul tau. Fii integra! Respecta-ti colegii si colaboratorii, nu iti cladi succesul cu orice pret, calcand peste cadavre. Reusita in cariera presupune si respectarea unui cod moral si, desi de multe ori suntem tentate sa ne lasam firea impulsiva sa hotarasca pentru noi lovind in cei din jurul nostru la munca, e nevoie, pentru noi si linistea noastra, sa il respectam. In plus, satisfactia pe care o simtim cand reusim ceva prin propriile forte si cu inima impacata, nu se compara cu nimic.

Citeste si:  Horoscop de cariera 2011 pentru Berbeci

Oricum ar fi seful, mergi pe drumul tau. Am auzit adesea femei plangandu-se de avansurile sefului care, neimpartasite, duc la nedreptati profesionale grave. Nu te uita inapoi, mergi pe drumul tau, educa-l daca se poate sau gaseste un angajator care sa iti respecte calitatile profesionale si sa aprecieze plus-valoarea pe care i-o aduci in companie. Aplica aceeasi regula si pentru sefii care nu iti apreciaza munca tocmai pentru ca esti femeie si te impiedica sa cunosti succesul profesional pe care-l meriti.
Oricum ar fi clientii, mergi pe drumul tau. Jumatate poate din stresul cotidian este dat de dead-line-uri, de clienti isterici, de colaboratori grabiti si nepasatori. Nu de putine ori am auzit sau am intalnit personal cazuri in care acestia refuza sa lucreze cu o femeie tocmai pentru ca e femeie. Nu e cazul sa te opresti din drum doar pentru ca o „uscatura” te va impiedica sa vezi restul padurii, cum se zice.

Oricum ar fi salariul, mergi pe drumul tau. Poate ca ai impresia ca te sfatuiesc prin acest articol sa accepti orice se iveste in viata ta profesionala, doar ca sa iti urmezi obiectivele. Ei bine, nu este deloc adevarat. Drumul tau este acela de urmat, dar traiectoria lui se schimba in fiecare zi, in functie de obstacolele sau lucrurile bune care ti se intampla. Daca primesti o prima pentru rezultatele profesionale si munca ta sustinuta, drumul tau este alaturi de acest angajator. Daca insa ti se refuza drepturi salariale pe care o alta organizatie ti le-ar oferi pentru meritele si dedicatia ta, drumul tau este posibil sa se indrepte catre aceasta.

Oricum ar fi perspectivele profesionale in acest moment, mergi pe drumul tau. Definitia reusitei in cariera este sa lucrezi intr-un domeniu care iti place, pe postul la care ai visat dintotdeauna, sa te daruiesti jobului cu pasiune in fiecare zi, iar el sa te faca fericita. Adica tu si cariera ta sa traiti o minunata relatie de cuplu, cand relatia scartaie, trebuie fie sa iti reanalizezi obiectivele, fie sa schimbi meseria. Oricare drum alegi, fa din acela unul care sa merite.

Citeste si:  Atitudinea in relatiile publice

Oricat ar mai fi pana la atingerea scopului propus, mergi pe drumul tau. Toate reusitele se bazeaza pe pasiune, pe munca, pe dedicatie si constiinciozitate. Nu e suficient sa ai talent pentru o profesie, daca nu iti pui abilitatile la treaba. Fara perseverenta in atingerea scopului propus risti sa „incremenesti in proiect”. Nu e suficient sa iti doresti un lucru daca renunti la el, fie si temporar, imediat ce ai intalnit un obstacol mai serios. Uneori te poate descuraja lunga perioada de asteptare pana la succes, pana la a atinge un nivel profesional ridicat, perspectiva care e destul de cenusie, iar linia de finish e destul de departe. Merita insa. Mergi pe drumul tau, recompensa este acolo – statutul de femeie puternica, independenta.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.