Omul-perna, vineri la Godot Cafe Teatru

Rares Andrici, Cosmin Dominte, George Lepadatu si Tudor Andronic revin pe scena de la Godot Café Teatru cu “Omul-perna”, piesa ce le-a adus Premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala UNATC si premiul “Rampa de lansare” in cadrul FNTi.

Omul-perna de Martin McDonagh este o drama intunecata care se petrece intr-un stat totalitar al carui nume nu este specificat. Piesa incepe intr-o camera de interogatoriu a unei sectii de politie, in care doi ofiteri, Tupolski si Ariel, interogheaza un om pe numele sau Katurian, in legatura cu niste crime recente ce au avut ca victime copii.

Citeste si:  Femeile in lume: prostitutie si trafic de carne vie in Romania

Katurian este scriitor, autorul unor povesti socante. Unele dintre ele prezinta in mod explicit moartea unor copii, modalitatile in care acestia mor fiind identice cu cele prezentate in povestile lui Katurian. De asemenea, politistii il interogheaza si despre fratele sau Michal, care este prezentat ca fiind o persoana ce “se prinde mai greu”. Pe parcursul interogarii, Katurian este fortat sa explice mai multe povesti scrise de el, despre care politistii cred ca au legatura directa cu crimele.

Citeste si:  Festivalul de Film de la VeneÅ£ia începe, miercuri, cu proiecÅ£ia noului film al fraÅ£ilor Coen

foto

“Echipa de tineri actori, proaspat absolventi ai UNATC, raspunde cu succes acestei scheme dramatice care trece dincolo de orice tentativa de moralizare si avertisment social”, dupa cum afirma critica de specialitate.

Avand ca tema un subiect extreme de actual, violenta, “Omul-perna” este un spectacol independent de success, starnind interesul publicului din toata tata. Piesa a mai fost jucata la Sibiu, Ploiesti, Targu Jiu, Focsani, Campina, Buzau si in mai multe locuri din Bucuresti.

Citeste si:  Un ajutor dat copiilor in lupta pentru viata

foto

<<„Omul perna“ este un spectacol care crapa de frumusete, o frumusete care izbucneste din viscere, dureros, trist, inocent, o frumusete absoluta, desavarsita, clara, compact. Spectacolul cuprinde o ancheta, caruia ii cad victima scriitorul Katurian si fratele sau Michal, unul vinovat ca imagineaza crime inimaginabile, altul vinovat ca le-ar experimenta. Umorul izbucneste suculent, dar fara ostentatie, in fiecare scena de la politie. Politistii joaca cu mare clasa cuplul caricatural, politistul bun si politistul rau. Piesa „Omul perna” mizeaza pe poezia ororii, a vulnerabilitatii ranite, pe emotia viscerala a terorizarii inocentei.>> – Adevarul.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.