Oana Manea – Lumea e un loc de joaca

Please select a featured image for your post

Tanara artista fotograf, Oana Manea expune in perioada mai-iunie 2009 la Hotelul Novotel din Bucuresti o serie de 24 de fotografii originale, pline de sensibilitate, fotografii al caror mesaj transpare din modul aparte in care Oana reuseste sa surprinda, intr-un mod foarte personal, realitatea.

Fototgrafiile sunt o incercare, reusita de altfel, de a redescoperi viata si natura umana. Fiecare dintre ele spune o poveste frumoasa cu iz de metafora si un sambure de filosofie, indemnandu-ne sa invatam sa vedem lucrurile simple care ne inconjoara, sa le iubim si sa devenim astfel mai buni.

Crezul artistic al fotografei este rezumat de replica pe care i-o ofera Vulpea, Micului Print in romanul lui Antoine de Saint -Exupery Nu poti vedea bine decat cu inima.
Esentialul e invizibil pentru ochi
. Altfel spus pentru a intelege fofografiile Oanei, trebuie sa lasam ratiunea de o parte si sa fim capabili sa ne apropiem de realitate cu sufletul si cu sensibilitatea. De altfel artista este de parere ca, asa cum spune si Edouard Boubat fiecare artist va realiza intotdeauna doar acele fotografii pe care le poarta in el insusi.

Citeste si:  Woodoo, zombie, mamajuana: asta e Dominicana!
Oana Manea a descoperit fotografia in facultate si la momentul actual este implicata in proiecte foto si de graphic design, face parte din Asociatia Artistilor Fotografi din Romania.

Portofoliul artistei include colaborari cu De Rham Immobilier- Elvetia, Deutsche Bank- Laussane, Compania hoteliera Iberostar- Insula Kos, Grecia. A expus incepand cu 2007 : martie – mai 2007 Expozitie de fotografie „LUMINA” realizata impreuna cu fotograful grec Nikolaos Paizanis in Bucuresti – Art Jazz Cafe in Atena – Ta Ta Ta Art Cafe in Salonic – Nikis 35 Art Cafe in Leoforos. Intre decembrie 2007 si februarie 2008 a avut prima expozitie personala „OAMENI IN LUMINA” in Bucuresti – foaierul Teatrului Act, iar in octombrie 2008 – noiembrie 2008 a expus „DOAR REFLEXII” tot in Bucuresti la Hotel Novotel.

Citeste si:  Zilele Europene ale Patrimoniului sarbatorite si de Muzeul National al Taranului Roman
LUMEA E UN LOC DE JOACA va ofera un scurt ragaz in care puteti lasa grijile deoparte si pentru o vreme aveti posibilitatea de a realiza 24 de calatorii in lumea imaginarului in incercarea de a recrea realitatea surprinsa de cadrele artistei, sau de a va creea propria realitate plecand de la suportul foto oferit de Oana Manea.

Citeste si:  Teatrul nu este o cladire. Piesa Noi4 joi, la Godot-Cafe
Expozitia de la Hotel Novotel va asteapta pana in luna iunie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.