O poveste cu si despre celebrii pantofi cu platforma

Retrospectiv, anii ’70 pot fi rezumati cam asa: hippiotii erau tot in floare, cultura pop se nastea spre finalul deceniului, Sex Pistols doborau orice bariera sociala acceptata pana atunci, „Rocky” si „Annie Hall” revolutionau cinematografia, iar ca sa fii acceptat de societate trebuia musai sa porti pantofi cu platforma . Compania de productie TV British Pathé a realizat un minidocumentar pe acesta tema, care aminteste cum si-a facut John Travolta intrarea pe scena disco (purtand, cum altfel, pantofi cu platforma) sau cum Bee Gees, pe langa faptul ca aveau cele mai subtiri voci auzite vreodate, pareau cu 10 centimetri mai inalti datorita acelorasi incaltari.

Citeste si:  Top piscine din Bucuresti!

De asemenea, filmuletul descrie cum tinerii erau scindati pe acest subiect – unii considerau ca nu ai cum sa ai o viata normala fara pantofi cu platforma, altii ii dispretuiau de-a dreptul. Nu in ultimul rand, cuprinde o scurta analiza (pe alocuri prea detaliata) a riscurilor la care se supuneau cei care nu se mai puteau desprinde de incaltarile cu talpa inalta. Printre acestea, formarea unui mers nefiresc sau presiunea excesiva aplicata asupra vaselor de sange din zona talpii.

Citeste si:  O voce, un crez: Sinéad O'Connor - concert acustic

Minidocumentarul este interesant atat pentru nostalgicii care au trait acele vremuri, cat si pentru noile generatii, incaltate in urmasii acestor pantofi cu platforma .

VIDEO

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.