O destinatie de week-end – Siriu

Astazi va propunem ca destinatie de week-end zona Siriu din judetul Buzau. Este cunoscuta pentru barajul construit pe raul Buzau, insa in apropierea lui sunt multe lucruri de vazut (ajunge sa amintim de Vulcanii Noroiosi), iar peisajele sunt foarte frumoase. Barajul si lacul de acumulare Siriu se afla in localitatea cu acelasi nume, in Muntii Buzaului, intre masivul Podu Calului si masivul Siriu.

Cum se ajunge

Drumul este relativ usor si accesibil tuturor categoriilor de autovehicole, in toate sezoanele. Punctele de reper sunt orasele Brasov si Buzau. Bucurestenii trebuie sa porneasca spre Buzau, pe drumul european 85, dupa care vor intra pe DN10 Buzau-Brasov. Chiar de pe acest drum se pot admira barajul si lacul de acumulare. Ca orice drum de munte, nu este usor pentru soferii neexperimentati, insa drumul este mereu in stare buna si nu ar trebui sa puna probleme deosebite. Iar peisajele sunt foarte frumoase si merita efortul de a parcurge o sosea „cu serpentine”.

Citeste si:  Scurtmetrajul O NOAPTE IN TOKORIKI - Special Prize of the Generation 14plus la Festivalul International de Film de la Berlin 2016

foto

Locuri de cazare

In zona exista multe pensiuni, care se gasesc usor la o cautare pe internet.
Este foarte cunoscuta in zona cabana 14 Scaune aflata chiar in localitatea Siriu, foarte aproape de baraj. Numele provine de la masa inconjurata de 14 scaune sculptate in lemn care se afla si acum in curte.

Citeste si:  Horoscopul lunii august

foto

Ce se poate vedea

In afara de barajul Siriu, care ofera o priveliste foarte frumoasa, in aceeasi zona se afla mai multe atractii turistice care merita macar o vizita.

In primul rand, e vorba de rezervatia botanica si geologica Vulcanii Noroiosi. Probabil ca toata lumea a auzit despre ea: un peisaj selenar, cu sol albicios si crapat, miros de sulf, vulcani in miniatura, plini cu noroi care pare sa fiarba.

La aproximativ 30 km de Siriu se afla asezarile rupestre de la Alunis-Nucu, un ansamblu de vestigii sapate in stanca, datand, unele dintre ele, din secolele VI-IV, I.Chr. se pare ca, odata, au folosit ca lacasuri de cult si ca locuinte.

Citeste si:  Tu ai descoperit secretul tineretii?

In satul Colti, aflat si el aproape de Siriu, se poate vizita Muzeul Chihlimbarului, care adaposteste mostre de chihlimbar (printre care si o piatra de doua kilograme), bijuterii vechi, instrumente folosite la prelucrare, stergare, mobila, haine si alte obiecte de arta populara.

Tot in apropierea barajului Siriu, se pot vedea cascada Pruncea, tabara de sculptura de la Magura, manastirea Ciolanu, baile Siriu cu ape termale.

5 Comentarii
  1. Am fost cu cortul la coada barajului de la siriu. Am fost 2 week enduri la rand, pt ca nu ma puteam dezlipi de minunatia de la siriu. Un peisaj superb, o liniste extrem de relaxanta, fara semnal la mobil, incat nimeni nu te poate deranja. O minunatie.

  2. Ma impresioneaza mereu peisajul, si merg destul de des in zona, pentru ca de acolo sunt bunicii mei. Sa nu ezitati macar odata sa vizitati barajul:*

  3. ZONA SUPERBA,CINE NU A VIZITAT ACESTE LOCURI ARE CE REGRETA,E FASCINANT….VALEA SIRIULUI ITI TAIE RASUFLAREA,M-TII PENTELEU,SIRIU,IVANETU,VULCANII NOROIOSI,OAZE DE LINISTE,CUGETARE….LOCURI PE CARE ITI PROPUI SA REVII CAT MAI CURAND.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.