Noaptea Europeana a Muzeelor 2014 la Muzeul National al Taranului Roman

La Muzeul National al Taranului Roman, de Noaptea Europeana a Muzeelor, sambata, 17 mai 2014, expozitia permanenta va fi deschisa, cu intrare libera, in intervalul 18.00 – 20.00, iar expozitia temporara Sarkis. La celalalt capat al curcubeului va putea fi vizitata pana la miezul noptii, in Salile Irina Nicolau si Foaier.

Program:

intre orele 18:00 si 24:00, in curtea interioara – Piata Taraneasca
Gastronomie specific armeneasca si turcesca: zhazhic (branza de vaci cu verdeata si usturoi), miel cu fasole verde la ceaun, khorovats (frigaruie din carne de pasare si oaie), yershig (carnati picanti) cu salata de fasole cu usturoi si pastrav la gratar asezonat cu mujdei; baclavale, sarailii, placinte fel de fel, rahat, nugat si halvita; cafea la nisip.

Citeste si:  Russell Crowe revine pe marile ecrane cu o promisiune: The Water Diviner, din 16 ianuarie in cinema

intre orele 18 00 si 20:00, in curtea interioara – Demonstratii de mestesuguri traditionale
Tesuturi la razboi: Cristina Niculescu din jud. Valcea.
Olarit la roata: Constantin Mischiu din Horezu.
Cioplitor in lemn: Costica Stan din Babeni, jud. Valcea.
Pictura icoane pe sticla: Radu Dinca din Bucuresti.
Incondeiere de oua: Filoteea Drajmici din satul Paltinul, comuna Vatra Moldovitei, jud. Suceava.

intre 18.00 si 22.00, la biblioteca – INSIDE. Interventie teatrala pentru 2 spectatori
INSIDE va dezvalui spatiile private ale MNTR unui numar restrans de spectatori, in acelasi timp – mai exact, doi. Titlul INSIDE (Inauntru) se refera atat la accesul fizic al publicului in spatii pe care altfel nu avea ocazia sa le vada, cat si la cel metaforic, la vocea interioara a personajelor, pe care publicul o va auzi cu ajutorul unui TELEFON MOBIL. La intrare, fiecare spectator va primi un telefon si va fi invitat sa-l foloseasca. Telefonul mobil este cheia principala de acces catre intelegerea spectacolului. Fiecare pereche de spectatori este ghidata de vocile „Dinauntru”. (Pret bilet: 35 de lei)

Citeste si:  Abilitatile manageriale

ora 19:00, Studioul Horia Bernea – Buchet muzical bizantin
Invitat special: protopsaltul Iordanis Diamantidis, Grecia.

ora 23:00, in curtea interioara – concert AG Weinberger cea mai puternica si mai complexa personalitate a blues-ului din Romania.
GRINGO’seum este un recital acustic conceput ca o instalatie sonora ce cuprinde o selectie a celor mai frumoase piese muzicale crossover, spuse cu tandrete, cu pasiune si cu emotie.

Citeste si:  "Ana", noul film al regizorului Alexa Visarion, va rula in cinematografe din 12 decembrie

Digi World va asteapta la Muzeul Taranului cu o serie de filme documentare, astfel: de la ora 21:00, Pompei, misterul statuilor de piatra, un documentar emotionant despre conservarea nemaiintalnita a victimelor eruptiei vulcanului Vezuviu. Istoria culturii banilor va putea fi urmarita de la ora 22:00, prezentata in Scoici, monede si hartii, o istorie a banilor, iar de la ora 00:00, in curtea interioara a muzeului, il puteti urmari pe Michael Palin in aventura sa prin Romania, in filmul documentar Noua Europa a lui Michael Palin.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.